TOP
Vanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoekenVanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoeken X

Kriekenfeest

23 juni 2018 - 23 juni 2018
Jaune Toujours brengt een explosieve, stedelijke mix van muziekgenres, ritmes, talen en culturen. Voeg daar een snuif typisch Belgische zelfrelativering aan toe en het resultaat is een band met de energie van een rockgroep (zonder gitaren!), het improvisatieplezier van een jazzcombo, de open-mindedness van een wereldmuziekgroep en het charisma van de straatmuzikant.

Venue

Parc Josaphat - Boulevard du Lambermont, 1  1030 Schaerbeek

Tickets

Normaal 0 €

Event date & Times

Jaune Toujours kan gerust Belgiës leading mestizo band worden genoemd, met een aanzienlijke staat van dienst. En met de nodige navolging, zowel in Brussel als daarbuiten. Mestizo, dat is volgens Wikipedia: een mengelmoes van latin, salsa, reggae, ska, rock, punk en hip hop. Maar Jaune Toujours legt meer nadruk op balkan dan op latin of salsa, en ruilt hip hop voor groove. De mix van de ingrediënten is minder opvallend, maar des te efficiënter. Of met de woorden van Andrew Cronshaw over Jaune Toujours, in het eminente Engelse muziekmagazine fROOTS: "Not like a fusionist thing where now you hear this influence, now another; this is so natural that it feels it's always been there. It seemed to me on that first encounter that I was hearing a present-day roots music that couldn't come from anywhere but Brussels.”

Jaune Toujours evolueerde van een band met Brusselse cultstatus naar een internationaal geapprecieerde kwaliteitsband binnen het live circuit. Hun explosieve, stedelijke mengeling van muziekgenres, ritmes, culturen en talen bekoort publiek en pers tot ver buiten de landsgrenzen. Met de energie van een rockgroep (zonder gitaren!) het improvisatieplezier van een jazzcombo, de open-mindedness van een wereldmuziekgroep en het charisma van de straatmuzikant belten ze hun poëtisch pertinente samenlevingsbeschouwingen van de daken. Voeg daar een snuif typisch Brusselse zelfrelativering aan toe en je weet op welk feestje je bent.

Jaune Toujours is een geroutineerde band, maar nooit vies van improvisatie. Hun concerten zijn altijd levendig en feestelijk, maar met de nodige muzikaliteit en zonder in clichés te vervallen.

De Jaune Toujours sound is zo natuurlijk dat ze de onoplettende luisteraar misschien eerst een gevoel van simpliciteit geeft, terwijl het in werkelijkheid hun muzikaliteit en de bijzondere humanistische benadering van het cross-cultural componeren zijn die ervoor zorgen dat hun muziek klinkt alsof hij er altijd al geweest is. Respect voor inhoud boven vorm, lange termijn ontwikkeling en samenwerking eerder dan zelfbehoud, stelt hen in staat een muzikaal universum te creëren dat rijk, divers, eerlijk, modern en uniek is. Het is het soort muziek waar je tijdens een concert op kan dansen tot je neervalt maar die zich ook uitstekend leent voor een intiemere luisterervaring bij je thuis. Met hun laatste collectors album 20sth (2017) bijvoorbeeld, dat 20 jaren (en meer) in muziek overziet.

Verwacht je aan echte Europeana: kick-ass roots op accordeon, drum, bas en blazers, recht uit het hart van Europa. Geen taal- of andere grenzen met teksten in het Frans, Engels en Nederlands, catchy songs, punky attitude, drum&brass, Balkan madness, accordeondub en Belgische ska.

La source : Agenda.be