TOP
Vanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoekenVanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoeken X

Man with the Magic Box (The) // 36th BIFFF

04 april 2018 - 04 april 2018

Venue

Palais des Beaux-Arts - BOZAR - Rue Ravenstein, 23  1000 Bruxelles

Tickets

Normaal 8 €

Categories

Event date & Times

Een man wordt wakker in het jaar 2030 zonder zich iets van zijn verleden te herinneren. Hij krijgt een baan aangeboden in het poetsteam van een groot bedrijf, waar hij valt voor de charmes van de beeldschone officemanager Goria. Ze mogen dan compleet tegenovergesteld zijn, toch valt Goria voor de charmes van de aan geheugenverlies lijdende Adam. Maar hun geluk is van korte duur, want zijn verleden steekt weer de kop op. Als hij een oude radio vindt met muziek uit de jaren 1950 begrijpt hij dat hij in deze dystopische toekomst niet op zijn plaats is. Maar hoe terugkeren naar het verleden?

The Man with the Magic Box, geregisseerd door Bodo Kox, is de opvolger van het al even enigmatische The Girl from the Wardrobe. Dankzij de prachtige cinematografie van Dominik Danilczyk krijgt deze Poolse sciencefictionfilm de allures van retrofuturistische pareltjes als Blade Runner en Brazil. Naast arthousefilms beschikt de Poolse cinema duidelijk ook over sterke troeven aangaande genrefilms.

La source : Agenda.be