TOP
Vanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoekenVanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoeken X

Marrowbone // 36th BIFFF

03 april 2018 - 03 april 2018

Venue

Palais des Beaux-Arts - BOZAR - Rue Ravenstein, 23  1000 Bruxelles

Tickets

Normaal 10 €

Event date & Times

Op de vlucht voor een echtgenoot en vader die de slechte gewoonte heeft zijn naasten te vermoorden, verhuist de familie Fairbairn naar het platteland. Preciezer: naar het gehucht Marrowbone, een plaatsje waar veel werk aan de winkel is voor het echt een home sweet home wordt. Dat houdt Rose en haar vier kinderen niet tegen. Ze zijn blij om er een onderkomen te vinden, ver weg van de creep die hun patriarch was. Helaas is het idyllische familiegeluk van korte duur. Rose ontdekt dat ze terminaal ziek is en dat ze het einde van de zomer waarschijnlijk niet haalt. Nadat ze haar laatste adem heeft uitgeblazen, houden haar kinderen geen grootse begrafenis. Ze verbergen het lijk en houden de dood van moeder verborgen voor de buurt tot dat Jack, de oudste zoon, zijn 21ste verjaardag viert en er plots een boze aanwezigheid de zenuwen van de jongelui danig op de proef stelt.

Marrowbone is de debuutfilm van Sergio C. Sanchez, maar een nieuweling in de filmwereld is de man in elk geval niet. Hij pende de scenario’s voor The Orphanage, The End en The Impossible. Sanchez waagt zich deze keer aan een gotisch verhaal à la Edgar Allen Poe en voegt daar laagjes mysterie aan toe die de spanning tot ondraaglijke hoogtes voeren. Het is niet verwonderlijk dat J.A. Bayona de film van zijn lievelingsscenarist wou produceren voordat hij zelf aan de dinosaurussen van Jurassic World: The Fallen Kingdom begon!

Facebook: @spainartsandculturebe

La source : Agenda.be