TOP
Vanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoekenVanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoeken X

Warhol - The American Dream Factory

02 oktober 2020 - 18 april 2021
Andy Warhol is de paus van de popart. "Warhol. The American Dream Factory" blikt terug op de carrière van een van de meest invloedrijke kunstenaars van de 20e eeuw.

Venue

La Boverie - parc de la Boverie,  4020 LiÈge

Event date & Times

De tentoonstelling verzamelt de beroemdste werken van Andy Warhol uit 's werelds grootste musea en toonaangevende privécollecties, evenals zeldzame documenten die voor het eerst worden gepresenteerd. Het resultaat is een levendig portret van 40 jaar Amerikaanse geschiedenis waarvan Warhol de ziel vastlegt als geen enkele andere kunstenaar van zijn tijd. Het hart van La Boverie zal kloppen op het ritme van de waanzinnige nachten van Manhattan, toen muzikanten, dichters, acteurs en kunstenaars uit alle lagen van de bevolking zich in de Factory verzamelden.

Tijdens de expositieperiode installeert de Factory zich aan de oevers van de Maas!

+ Meer dan 50 originele werken van Warhol, talrijke multiples en werken van de samenwerking met Keith Haring en Jean-Michel Basquiat, uit de belangrijkste internationale musea (MoMA, Tate, The Andy Warhol Museum, Museum van Israël...) en prestigieuze privécollecties (nog nooit vertoond aan het grote publiek).  

+ Ongeziene archieven: films, boek- en tijdschriftcovers, platenhoezen en posters... allen gerealiseerd door de kunstenaar.

+ Een innovatieve scenografie die de tijdgeest vastlegt in beeld én geluid.

Ontwerp en design gerealiseerd door Tempora, de Belgische specialist in het creëren van tentoonstellingen over kunst, geschiedenis en beschaving.

In samenwerking met de Stad Luik en Demeter.  

Evenement Gastheer

La Boverie

4020 LiÈge

Waar eten we na het evenement?

Meer van Brusselslife