Fondation Frison Horta

Fondation Frison Horta

Fondation Frison Horta

37 Rue Lebeau 1000

RESTAUREREN. BEHOUDEN. DELEN. Stichting Frison Horta is een culturele instelling en kunstcentrum. Het is een ‘levend’ museum en een ‘organisch’ cultureel platform dat het verhaal van het Brusselse erfgoed overbrengt naar een wereldwijd publiek. Dit historische monument toont het werk van Horta met origineel meubilair, decoratieve kunst en fresco's. Het wil banden smeden met multidisciplinaire instellingen en een artistieke dialoog aangaan over het behouden, restaureren en delen van de geschiedenis en het erfgoed van de Art Nouveau. Het fungeert eveneens als een cultuurbrug tussen Oost en West en hoopt zo in Europa meer begrip en waardering te oogsten voor de rijke culturele tradities van India, en vice versa. De stichting bevindt zich in een pand in de Lebeaustraat en werd in 1894 gebouwd voor Georges Frison, een gerenommeerd advocaat. Het gebouw bevindt zich tussen huizen in neorenaissancestijl en neogotische herenhuizen en ziet eruit als een neorenaissancetorentje. Het is een huis vol licht, met een natuurlijk karakter. De muurschilderingen van flora en fauna die overal in het huis te vinden zijn, maker er iets bijzonders van. Dit Hortahuis houdt het midden tussen een klassiek Brussels privéhuis en een gebouw opgetrokken in de gedurfde en elegante stijl van Victor Horta. Het huis valt wel op, maar eerder op een discrete manier. Het is verre van extravagant. Met een spel van blauwe en witte stenen, krijgt het geheel een subtiele touch. Geleid bezoek van 30' enkel op afspraak Toegang: 25 Eur (bezoek + tentoonstelling)
  • +32 2 330 47 96

  • Bezoek de website

  • Stuur het bericht

  • routebeschrijving

    Rue Lebeau , 37 - 1000 Bruxelles

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]