Cinéma Galeries

Cinéma Galeries_11362

Cinema Galeries

26 Galerie de la Reine 1000

CINEMA GALERIES is een plaats gewijd aan ‘cinema in al zijn vormen’ in de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen en bestaat uit twee cinemazalen, een expositieruimte van 1000m2 en een nieuwe bar. CINEMA GALERIES is een unieke plek in het historisch centrum, gebouwd in 1939 door de architect Paul Bonduelle en geklasseerd als monument sinds 1993 wegens zijn historische en artistieke waarde. De stijl van de cinema bevindt zich tussen Art Deco en Modernisme en onderscheidt zich door een unieke decoratie. De unieke zaal met 600 plaatsen is in 1973 omgevormd door de architect Danlee waardoor er ook een tweede zaal op de eerste verdieping werd toegevoegd. Sindsdien heeft CINEMA GALERIES initiatieven genomen om de kwaliteit van deze uitzonderlijke plaats te verbeteren. De renovatie van de bioscoop werd drie jaar geleden ingeleid en is nu voltooid. In de filmzalen is het geluidssysteem veranderd met een betere geluidservaring als gevolg. Cinema Galeries biedt een breed programma aan festivals en tentoonstellingen gewijd aan de onafhankelijke film en hedendaagse kunst. Veel hedendaagse artiesten als Eric Baudelaire, Amos Gitai, David Lynch, ... werden uitgenodigd om hun werk te presenteren, altijd in relatie tot film. Ook het ondersteunen van de jonge Belgische film is een belangrijke missie van CINEMA GALERIES. In het kader van het partnerschap met KissKissBankBank geeft de bioscoop zijn publiek de kans om nieuwe projecten te ontdekken.
  • +32 2 514 74 98

  • Bezoek de website

  • routebeschrijving

    Galerie de la Reine , 26 - 1000 Bruxelles

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]