TOP
L'Entrée des Artistes

L'Entrée des Artistes L’entrée des artistes : dineren als in een film!

Website contact  Send message
Een brasserie keuken met een beetje terroir invloeden in een sterren inrichting…

Een prachtig restaurant-brasserie vol geschiedenis… uit de film industrie : vanuit zijn mezzanine heeft de Entrée des artistes veel filmsterren zien langskomen. En ze verwachten alleen nog … u !

De inrichting van de twee etages van dit cosy en drukke restaurant is een echte quiz voor film amateurs. Brussel heeft veel prestigieuze film sets gezien, waar acteurs en actrices met elkaar afspraken in dit restaurant, die hun eigenlijk is gewijd.  Normaal : de Entrée des artistes is een van de weinige restaurants waar de keuken niet op standaard uren sluit. De traditie wordt gerespecteerd : de deuren van de Entrée des artistes blijft open zeven dagen op zeven en verwelkomt de klanten tot 23u30. Elk weekend wordt dat ook verlengd tot 00u30, en bij zonopgang kunt er al genieten van een heerlijk ontbijt, aan de rand van het Grote Zwavel plein, die zich veranderd in een paradijs voor antikwiteiten amateurs. Maar u kunt even langs de tuinen van de Kleine Zwavel langs gaan, die zich aan de andere kant van de kerk bevind.  

Producten van de terroir en van het seizoen

Het minste wat kan worden gezegd is dat de Entree des Artistes het respect van de rauwe gastronomische traditie hoog houd, met specialiteiten uit Brussel, Belgie en Europa, die worden klaargemaakt met terroir en seizoen ’s producten, met een voorkeur voor het koken met bier, mosselen (tijdens het seizoen natuurlijk) en twee grote specialiteiten : garnaalkroketten en de “araignée de bœuf” (die connaisseurs meestal “het stuk van de slager” noemen). Ook te noteren is dat de mezzanine ook heel goed groepen en banketten kan accommoderen. De business lunch tijdens de week is vegetarisch op donderdag en met zee producten op vrijdag.