TOP
La Maison de l’histoire européenne

La Maison de l’histoire européenne

Website contact  Send message
Het Huis van de Europese geschiedenis neemt bezoekers mee op een reis langs mythes, ontdekkingen en chaos die het Europa van vandaag gevormd hebben.

Ervaar het Europees Parlement als nooit tevoren

Achtentwintig lidstaten, zeven instellingen, 751 leden van het Europees Parlement - de Europese Unie kan een harde noot zijn om te kraken. Het Parlamentarium schept meer duidelijkheid.

 

Wie werkt er in het Europees Parlement? Welke impact heeft het? Hoe kan je ervoor zorgen dat jouw stem wordt gehoord? Met behulp van een groot aantal hoogtechnologische snufjes vertelt het bezoekerscentrum alles wat je moet weten.

 

Het Parlamentarium geeft je uitleg over de manier waarop Europese landen sinds 1945 nauwer zijn gaan samenwerken, van naoorlogse problemen tot huidige uitdagingen. Ontdek in onze 360° filmzaal hoe wetten tot stand komen, reis door het continent via de interactieve vloerkaart of achterhaal op welke manier de Europese wetgeving van invloed is op jouw dagelijks leven. Ervaar een bezoek op jouw ritme en in de door jou gekozen taal dankzij de audiogids.

 

Normaal gezien duurt een bezoek ongeveer anderhalf uur. Twee interactieve rondleidingen maken het Parlamentarium toegankelijker voor kinderen tussen 6 en 10 jaar oud en tussen 10 en 14 jaar oud. Vraag aan de inkom naar de activiteiten voor kinderen.

 

Luxemburgplein 100, open 7/7, gratis toegang, multimediagids beschikbaar in de 24 EU-talen, reserveren alleen voor groepen van meer dan 10 personen, 90min.