Parc de Bruxelles / Parc Royal

Parc de Bruxelles / Parc Royal

Warandepark / Koninklijk Park

Park & Groen Zone

Place des Palais 1000

Dit park, dat lange tijd de naam “Koninklijk Park” droeg, was het eerste openbare park van Brussel. Dit grote vierhoekige park met veel bomen strekt zich uit tussen het Federaal Parlement en het Koninklijk Paleis. De brede dreven en symmetrische lanen lopen soms uit op een verrassend uitzicht. Langs de wandelpaden zien we verscholen hoekjes groen, een muziekkiosk, een theater, twee fonteinen en enkele eetstalletjes. Dit nu sfeervolle en rustige park was in 1830 het toneel van heftige gevechten tijdens de revolutie. In de jaren 70 van de 18de eeuw werd heel de Hofwijk (het huidige Koningsplein en de Warande) getransformeerd. Architect Guimard tekent de plannen voor het nieuwe park. Hij wordt bijgestaan door tuinier Zinner die men verkeerdelijk de rol van Guimard heeft toebedeeld. In dit park vonden in 1830 de eerste gevechten plaats tussen de Belgische patriotten en de Hollandse troepen. Uitrusting : - Zitbanken - Drinkfontein - Speeltuintje voor 7- tot 12-jarigen - Kiosk - Toiletten Toegankelijkheid : Aan elke ingang van het park is er eerst een opstap. Daarna is het vrij eenvoudig voor iemand met een beperkte mobiliteit om zich over de dreven in dolomiet van het park te verplaatsen. Verder dient hierbij ook nog opgemerkt dat bepaalde elementen van het speelplein speciaal voor gehandicapte kinderen werden voorzien.
  • routebeschrijving

    Place des Palais , - 1000 Bruxelles

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]