TOP
Slumberland Musée de la Bande Dessinée

Slumberland Musée de la Bande Dessinée De referentie van het strip universum en zijn afgeleide producten

Website contact  Send message
Slumberland, met zijn website en zes boekenwinkels, is niet enkel een merk dat garant staat voor kwaliteit, het is de referentie voor stripverhalen, manga, comics, kinderboeken en afgeleiden uit de stripwereld, gelegen in Brussel.

Strips

Deze bijzondere werelden die je in nu heel België vindt met hun eigen universum, hun poëzie en hun duizenden tekeningen zijn net zoals alle creaties ergens begonnen.

Slumberland, een reeks in meerdere tonen

Gewijd aan de 9e Kunst sinds 1989, het jaar van de opening van het Stripmuseum, opent Slumberland zijn eerste winkel, zijn eerste boekdeel, in het centrum van Brussel in een gebouw van de heel bekende architect Victor Horta. Zeven jaar later wordt het tweede deel geboren in Woluwe, achter het shoppingcenter. Het aanbod wordt uitgebreid met sciencefiction en fantasy romans. Le Courseur, gevestigd op het universiteitsplein, wordt in 1997 de derde Slumberland zaak. Nu wordt er uitgebreid met objecten die gelinkt zijn aan Kuifje, het meesterwerk van Hergé. Een vierde boekdeel laat niet op zich wachten en opent de deuren in Ukkel, in het oude Schlirf Book. Dit laatste is een broedplaats voor tekenaars en is zeven dagen op zeven en 363 dagen per jaar open. De vijfde Slumberland ziet het daglicht in de voetgangerswijk van Namen. Voor de zesde zaak wordt voor Luik gekozen, waar amateurs en createurs samenkomen.