TOP
Wiels - Centre d’art contemporain

Wiels - Centre d’art contemporain Ontdek nieuwe perspectieven in de uitzonderlijke omgeving van WIELS

Website contact  Send message

Tot aan het einde van de jaren ’80 werd het meeste Brusselse bier bij Wielemands-Ceuppens gebrouwd, de fameuze Wiel’s, in een prachtig Art-Deco gebouw, getekend door de bekende architect Adrien Blomme. Tijdens de inwijding in 1931 was het de grootste brouwzaal in Europa … De restauratie van deze prachtige plek en de herinrichting in een hedendaagse kunst centrum is een geniale stap. Het gebouw in Vorst, dat nu gewoon simpelweg WIELS heet, heeft zijn aura terug, met een moderne stijl, die toch de kuipen, trappen en panorama heeft kunnen behouden: een unieke en majestueuze plek.

 

Expos, activiteiten en dialogen…

De WIELS is een bevoorrechte omgeving geworden voor selecte tentoonstellingen en activiteiten voor een groot publiek zoals de Babdy Days, gratis tours op zondag, de Art & Kids dagen, … Bezoekers kunnen er dus altijd iets nieuws ontdekken. WIELS heeft geen permanente collectie, en stelt ongeveer 6 exposities per jaar voor  van nationale en internationale, bekende en onbekende artiesten. Het centrum wil kunst laten dialogeren met hedendaagse vragen. Een dialoog die wordt voortgezet tijdens boek presentaties, performances en conferenties.

 

In de brouwerijzaal

De prachtige brouwerijzaal van de WIELS is ook zeker een ruimte die het verdient om te worden bezocht voor een maaltijd, een biertje of warm drankje, met de collega’s, vrienden of familie. Een culturele en heerlijke uitstap, waar u kunt genieten van de bookshop en de grote collectie boeken, catalogi, magazines enzovoort.

 

Altijd meer ontdekkingen

Dankzij WIELS heeft de visuele kunst zich duidelijk in Vorst gevestigd. De Fondation A, BRASS, de dans studio’s P.A.R.T.S en de CLEARING galerij zijn allemaal zeer dichtbij en zijn open voor amateurs!

 

Het volledige programma van tentoonstellingen en activiteiten kunt u vinden op www.wiels.org