25 Disneypersonages op stap in Brussel

Geschreven door Rédaction BrusselsLife.be - 11 feb. 2015, 00:00 (Bijwerken: 12 jan. 2022, 04:35)
25 Disneypersonages op stap in Brussel
Net ontsnapt uit de Californische studio’s, zijn 25 personages van Walt Disney Brussel binnengevallen. Ver van hun vertrouwde wereld, hebben ze snel hun plek gevonden.

Terwijl de Schone en het Beest tafelen in het Ilôt Sacré, tracht Merlijn het Vossenplein te betoveren en ontdekken de 101 Dalmatiërs het Zinneke-Pis. Knorretje is bezorgd over het lot dat hem beschoren is bij het slachthuis, Assepoester lijkt haar schoentje gevonden te hebben op de trappen van het paleis en Anna schaatst vrolijk aan de Munt. Pinocchio is als een plaasteren pop bij Toone...

 

Mowgli

 

Alice
Alice bevindt zich in de tuin van het museum van Alice en David van Buuren een beetje (veel) in Wonderland. Een groene plek, getekend René Pechère.

 

Anna

 

101 Dalmatians

 

Aladdin & Jasmine

 

Scrooge McDuck

 

Peter Pan
Onderweg naar Neverland houden Tinkerbell, Wendy en Michael halt in Brussel, bij het standbeeld van Peter Pan in het Egmontpark. Het is een kopie van het standbeeld in Kensington Garden, en is de getuige van de vriendschap tussen de Belgische en Engelse kinderen tijdens de Eerste Wereldoorlog.

 

Tiana

 

Pinocchio

 

The Hunchback of Notre-Dame
Op de top van een van de torens van de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal zoekt de Klokkenluider van de Notre Dame wanhopig naar de Seine. Zelfs de Zenne onthult zich niet...

 

Piglet

 

Merlin the Wizard

 

Rapunzel
Opgesloten in een kerker, gebruikt Rapunzel haar lokken om Flynn tot bij haar te krijgen, vooraleer te ontsnappen uit de Hallepoort.

 

Flash McQueen

 

The Princesses

 

Robin Hood
Tegen de muur van de eerste ring staat Robinhood klaar om een pijl af te schieten. Een welgekomen aanvulling op het Groot Koninklijk Serment van de boogschutters van Sint-Sebastiaan van Brussel. Als beschermers van de stad sinds de veertiende eeuw, onderhouden gilden van boogschutters, kruisboogschutters en de schermers ook vandaag nog de kunst van het hanteren van vergeten wapens.

 

The Incredibles

 

The Lion King

 

Ratatouille
Ver van zijn Parijse keukens voelt Alfredo Linguini zich ‘Comme chez soi’ op het Rouppeplein. Gelukkig ziet de toekomst van Lionel Rigolet er rustiger uit dan die van Auguste Gusteau.

 

Tarzan

 

Ariel
Terwijl ze de prinsessen van realistische haren voorzagen, hebben Pis.Loryn Brantz en BuzzFeed waarschijnlijk niet voorzien dat Ariel op een dag uit het bekken van de fontein van Manneken Pis zou komen.

 

Mulan

 

Pocahontas
John Smith wacht op het eiland van Mellaerts op Pocahontas. Het is niet de nieuwe wereld, maar een zondagse uitstap voor heel wat Brusselaars.

 

Lady and the Tramp

 

The 7 Dwarves
Een laatste, de vijfentwintigste. En hey ho... hey ho… we keren terug naar het werk!

 

Copyright : Walt Disney Studios
Design : Olivia Regout, Audrey Verbaeys, Robin des Bois de Wouters & Frédéric Solvel
Realisatie : Simon Le Sant

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]