Tips 4 zaken om op te letten voor je een huis huurt

Geschreven door Brusselslife Rédaction - 26 okt. 2022, 00:00 (Bijwerken: 26 okt. 2022, 15:10)
4 zaken om op te letten voor je een huis huurt
Of je nu een appartement huurt voor een langere periode of even ‘in between houses’ zit, een fijne thuis maken van je huis is nodig om tot rust te komen na een lange werkdag en om weer op te kunnen laden in het weekend.

Home is where the heart is, dat zeggen we niet zomaar. Waar je best op let tijdens je zoektocht naar een nieuwe thuis, dat lees je hier.

Voldoende licht 

Als het even kan, kies je best voor een appartement of woning met voldoende lichtinval. Niemand woont graag in een huis waar de zon nooit schijnt. We hebben nu eenmaal licht nodig om ons goed te voelen. Grote raampartijen zorgen daarvoor. En wanneer je het ‘s avonds gezellig wil maken of je overdag de tv wil aanzetten, trek je gewoon je toch gewoon de nieuwe zonwering aan je ramen binnen dicht? 

Gehorigheid 

Om erachter te komen of het appartement dat je gaat bezichtigen erg gehorig is, kan je de contactgegevens van de vorige huurders vragen. Of je vraagt het gewoon op de man af aan de buren. Niets zo lastig als een gehorig appartement waar je dag en nacht te maken hebt met geluidsoverlast. In grootsteden zoals Brussel of Antwerpen is het geen uitzondering. Vind je het vervelend om de buren of vorige huurders aan te spreken? Stel dan zeker de vraag aan de huisbaas en probeer het appartement te bezichtigen op een moment dat je de meeste kans hebt dat de buren thuis zijn, bijvoorbeeld 's middags tijdens het weekend. 

Lekkende kranen 

Voor je overgaat tot het tekenen van het contract en de plaatsbeschrijving laat je best even de kranen lopen om te kijken of het water wel vlot doorloopt. Trek de ramen eens open en dicht en zet je de oven eens aan. Kwestie van zeker te zijn dat er geen mankementen zijn die je over het hoofd ziet. 

Beglazing 

Actueler en belangrijker dan ooit: let erop dat je droomappartement ook dubbele beglazing heeft. De verwarmingskosten swingen vandaag de pan uit en het is op z’n minst gezegd zonde van je geld om er meer aan uit te geven dan nodig. Een dik gevoerd overgordijn voor de ramen - of beter nog een plisségordijn - houdt de warmte wel wat binnen en de felle zon buiten, maar dubbele beglazing is echt wel een must wil je je tegenwoordig maandelijks niet blauw betalen aan energie. 

 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]