Verken de leukste shoppingsteden

Geschreven door Brusselslife Rédaction - 25 aug. 2022, 00:00 (Bijwerken: 25 aug. 2022, 12:27)
Verken de leukste shoppingsteden
Window shoppen is leuk om in de etalages wat inspiratie op te doen, maar het is nog leuker om effectief die winkels binnen te gaan en kledingstukken te passen. Ben jij klaar voor een dagje shoppen? Met onze tips wordt dit een geweldige dag!


Een dagje shoppen, you like it or not. Heel wat vrouwen vinden het fijn om de hele dag door winkelstraten te kuieren.

 

Brussel

Voor je aan de slag gaat, is het belangrijk om te beslissen waar je wil shoppen. In ons land zijn er heel wat shoppingsteden waar je uren zoet bent. Denk in de eerste plaats aan Brussel. Uiteraard is de Nieuwstraat gekend als shoppingstraat, maar daar vind je vooral ketens zoals H&M en Zara waar je tegen een goedkope prijs kledingstukken koopt. Ben je eerder op zoek naar kleine boetiekjes voor mooie hemden en broeken?

Dan trek je beter richting Dansaert, waar je trendy boetieks en conceptstores vindt. Chic shoppen doe je in de Louizalaan en Waterloolaan. Daar vind je heel wat high-fashionmerken zoals Natan en Louis Vuitton. Wie het fijn vindt om naar unieke vintage stuks te speuren, kan terecht in de Marollen en op de Zavel. Daar zijn heel wat vintage- en antiekwinkels. 

 

Antwerpen

Antwerpen is gekend als dé modestad en bijgevolg kan je er uren shoppen. Het bekendste winkelgebied is het gebied rond de Meir. Op de Meir zelf vind je heel wat ketens, maar ook in de Jezusstraat en Sint-Katelijnevest vind je zeker een winkel die je aanstaat. Hou je niet van drukke winkelstraten? Begeef je dan richting de Wilde Zee, met de Huidevetterstraat, de Oudaan en andere fijne winkelstraten. Daar is het aanbod erg divers.

Op zoek naar een Cartier Tank horloge? Dan moet je in Quartier Latin of theaterbuurt zijn, waar je de exclusievere modemerken vindt zoals Hermès, Chanel en Delvaux.

 

Gent

Tot slot is Gent dé stad om een dagje te kuieren en winkeltjes te ontdekken. De Veldstraat en Lange Munt zijn de bekendste winkelstraten, maar de echte parels vind je iets verder weg. De Brabantdam, bijvoorbeeld, is een straat met heel wat toffe winkels.

Je vindt er niet zozeer ketens, maar eerder boetiekjes en betere winkels zoals 7 For All Mankind. Ook de straten rond de Kouter zoals de Korte Dagsteeg en de Kalandeberg zijn een bezoekje waard. En een bonus voor shoppen in Gent: je kan er genieten van de autovrije straten in de binnenstad!

 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2023 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]