TOP
-->

Ahooga Bike: de Brusselse fiets die voldoet aan de behoeften van alle stedelingen

Donatienne de Vleeschauwer. Mobilité

22 Nov 2017, 13:11 Last Updated: 04 Jun 2020, 09:06

Ahooga Bike is de fiets die alle fietsers ontmoet.

Ahooga Bike: de Brusselse fiets die voldoet aan de behoeften van alle stedelingen
Ahooga Bike: de Brusselse fiets die voldoet aan de behoeften van alle stedelingen

Ahooga Bike: een 100% Belgisch merk

Ahooga Bike werd in 2015 opgericht door twee Brusselaars en wil zo tegemoet komen aan de behoeften van fietsers die in de stad reizen.

Door hun fiets te ontwerpen, proberen videomakers tegemoet te komen aan de zorgen van fietsers en stadsbewoners. Ahooga Bike biedt oplossingen voor vervuiling, parkeren, bottelen en economische problemen. Deze fiets is een investering waarmee je een gebaar kunt maken naar de planeet, je portemonnee en je gezondheid.

Naast het aanbieden van een fiets die voldoet aan de werkelijke behoeften van fietsers, biedt Ahooga Bike accessoires die de gebruikerservaring aanvullen. Ze produceren helmen, tassen en beschermhoezen voor smartphones en krachtige GPS.

© Weelz!

Wat is het verschil tussen een fiets en Ahooga?

Ahooga Bike heeft vier specifieke kenmerken:

- het is opvouwbaar
- het is heel licht (10kg)
- het is intermodaal

En hij kan elektrische hulp krijgen! Het gewicht gaat tot 13kg en je hebt een bereik van 50km. Deze fiets, voorgesteld in Brussel en ontworpen in Europa, bestaat uit een scharnierend aluminium frame en een 9-speed achterderailleur. Ahooga Bike vouwt in 15 seconden!

Ahooga Bike biedt een fiets die gemakkelijk te gebruiken is in het geval van intermodaal transport, hij is licht van gewicht en plooit snel. Naast al zijn eigenschappen heeft de fiets een zuivere lijn met een goede afwerking. U hebt de mogelijkheid om uw fiets te bestellen en alle afwerkingen te kiezen, net als voor een auto.

Het bedrijf Ahooga registreert alle fietsen om een ​​geschiedenis te hebben en in geval van diefstal, elke fiets een serienummer.

© Weelz!

Wat betekent "ahooga"?
Ahooga is een onomatopee van de jaren 20, wat de hoorn van auto's uit die tijd betekent. De claxon is zo hard dat de Ahooga Bike werd gehoord in Duitsland, waar het de "German Design Award 2018" won.

Fietsen