Baie de Somme

Bezoeken & Ontdekkingen
Geschreven door BrusselsLife Team - 24 apr. 2006, 00:00 (Bijwerken: 13 dec. 2012, 07:59)
Baie de Somme
Nood aan zeelucht, zeevruchten à volonté en lange wandelingen in de duinen om uw batterijen op te laden? Trek een weekendje naar de Baie de Somme in Frankrijk, op minder dan drie uren van Brussel.

De Baie de Somme strekt zich uit 70 km², ligt aan de rand van het Kanaal en is één van de mooiste baaien ter wereld. Het verlengde van duinen, moerassen, rotsen en estuaria is perfect voor lange wandelingen. U kan de rijkdom van de fauna en de flora ontdekken in het ornithologische park Marquenterre, het enige natuurreservaat aan de Franse noordkust. (www.marcanterra.fr)

Deze grote open ruimtes tussen land en zee hebben ook de avonturiers veel te bieden. U kan hier paardrijden in de duinen, een kanotocht maken op de zee, met een stoomtrein langs de kustlijn rijden, de baai al strandzeilend verkennen... Strandzeilen is toegankelijk voor iedereen en het laat u toe de omgeving te bewonderen terwijl u maximaal van de openlucht geniet. (www.somme-tourisme.com)

Maar de Baie de Somme, dat zijn ook talrijke kleine charmante dorpjes. Ault, bijvoorbeeld, is een omweg waard voor zijn vissershaven, de oude klifwoningen, zijn rustbrengende omgeving en het zicht over het Kanaal.

Als u nog even tijd heft voor u terug huiswaarts keert, bezoek dan even Amiens, in Picardië. In deze historische stad, waar Jules Verne is geboren, staat de grootste Gotische kathedraal van Frankrijk. (www.amiens.com)

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2023 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]