TOP

Baie de Somme

BrusselsLife Team.

05 Jul 2012, 05:07 Last Updated: 13 Dec 2012, 07:12

Nood aan zeelucht, zeevruchten à volonté en lange wandelingen in de duinen om uw batterijen op te laden? Trek een weekendje naar de Baie de Somme in Frankrijk, op minder dan drie uren van Brussel.

De Baie de Somme strekt zich uit 70 km², ligt aan de rand van het Kanaal en is één van de mooiste baaien ter wereld. Het verlengde van duinen, moerassen, rotsen en estuaria is perfect voor lange wandelingen. U kan de rijkdom van de fauna en de flora ontdekken in het ornithologische park Marquenterre, het enige natuurreservaat aan de Franse noordkust. (www.marcanterra.fr)

Deze grote open ruimtes tussen land en zee hebben ook de avonturiers veel te bieden. U kan hier paardrijden in de duinen, een kanotocht maken op de zee, met een stoomtrein langs de kustlijn rijden, de baai al strandzeilend verkennen... Strandzeilen is toegankelijk voor iedereen en het laat u toe de omgeving te bewonderen terwijl u maximaal van de openlucht geniet. (www.somme-tourisme.com)

Maar de Baie de Somme, dat zijn ook talrijke kleine charmante dorpjes. Ault, bijvoorbeeld, is een omweg waard voor zijn vissershaven, de oude klifwoningen, zijn rustbrengende omgeving en het zicht over het Kanaal.

Als u nog even tijd heft voor u terug huiswaarts keert, bezoek dan even Amiens, in Picardië. In deze historische stad, waar Jules Verne is geboren, staat de grootste Gotische kathedraal van Frankrijk. (www.amiens.com)

Bezoeken & Ontdekkingen Bezoeken & Ontdekkingen