Brood dat niet echt Grieks is!

Geschreven door BrusselsLife Team - 23 aug. 2017, 00:00 (Bijwerken: 22 jun. 2020, 10:58)
Brood dat niet echt Grieks is!
Men noemt dit "pain à la Grecque", maar u moet de origine van deze typische lekkernij niet in Athene of in de buurt van het Parthenon gaan zoeken. Dit zoet lekkers komt wel degelijk uit Brussel!

Meer dan twee eeuwen geleden was er een abdij, geregeerd door de Augustijnen broeders, en gevestigd op het actuele De Brouckère plein, waar men zich bezig hield met het welzijn van de burgers van de hoofdstad.

In een klein straatje in de buurt, de Wolvengracht, verdeelden de broeders brood onder de armen. Het was het brood van de Gracht of van de Grecht, in het Brussels dialect. Vandaar zijn naam vandaag. Dit fameuze "pain à la Grecque" is een beetje edeler geworden en heeft de vorm aangenomen van een lang gebakken koekje, bestrooid met suiker en dat u bij de beste bakkers kunt vinden.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]