Brussel per auto

Geschreven door BrusselsLife Team - 23 aug. 2005, 00:00 (Bijwerken: 30 mei 2016, 15:24)
Brussel per auto
Wanneer u van plan bent u per auto te verplaatsen, weet dan dat de Brusselse periferie omcirkeld wordt door een grote autorijbaan, die de "Ring" genoemd wordt. Dankzij deze omcirkeling van de stad - spijtig genoeg niet afgewerkt in het Zuidelijk gedeelte - zult u gemakkelijk toegang hebben tot de belangrijkste autostrades van het land.

Tijdens de spitsuren is er tamelijk veel verkeer. De meeste opstoppingen bevinden zich daar waar de autostrades elkaar kruisen, zoals aan de knooppunten van Groot-Bijgaarden en Zaventem. Ook aan het Leonard kruispunt, aan de Welriekende Dreef, is het dikwijls zeer druk. Dit is trouwens één van de meest gevaarlijke kruispunten ter wereld: er staat geen enkel rood licht! In Brussel zelf kunt u bijna niet anders dan de kleine ring, of "de tunnels" te nemen. Ook daar zijn er op de spitsuren veel opstoppingen. Deze weg verbindt het Zuidstation met de Basiliek van Koekelberg. Bij elke verplaatsing per auto hoort ook onvermijdelijk het zoeken van een parkeerplaats, meestal een hele karwei in Brussel. Om u het leven te vergemakkelijken kan u altijd gaan parkeren in een privé-parking. In heel Brussel zijn er ongeveer twintig grote parkings die elk een 15.000 plaatsen aanbieden. Men moet er natuurlijk voor betalen maar het is dikwijls zelfs nog goedkoper dan een parkeermeter of in het slechtste geval, een boete... Om geen last te hebben van het moeten zoeken naar een parkeerplaats, blijft er tenslotte de taxi, maar die is spijtig genoeg ook eerder aan de dure kant in Brussel...

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]