TOP
Advertisement

Brussels Card: hier zijn de nieuwigheden 2018

Aurélie Degrooff.

09 Mar 2018, 09:03 Last Updated: 27 Apr 2018, 13:04

De alles-in-één kaart met toegang tot 39 musea in de hoofdstad, strekt zich iets meer uit.

Brussels Card: hier zijn de nieuwigheden 2018
Brussels Card: hier zijn de nieuwigheden 2018

Als je naar Europa reist en vooral van musea houdt, heb je er misschien al eerder over gehoord. Gevestigd in verschillende Europese hoofdsteden, biedt het systeem van aankoop van een "kaart" of "pas" u de mogelijkheid om gratis toegang te krijgen tot een bepaald aantal musea voor een vaste periode.


U kunt ook profiteren van bepaalde aanbiedingen in winkels of restaurants. Andere opties kunnen ook aan de kaart worden toegevoegd voor een extra vergoeding, zoals onbeperkte toegang tot het openbaar vervoer of de "Hop on Hop Off" -busdienst bijvoorbeeld.


Bij ons wordt het "Brussels Card" genoemd en kan het 24, 48 of 72 uur geldig zijn in de hoofdstad. Het is een beetje zoals de "I amsterdam City Card" in Nederland of de kaart "The London Pass" in Engeland.


Voor het jaar 2018 heeft de Brussels Card besloten verder uit te breiden door u toegang te geven tot twee extra musea: Train World en het Joods Museum van België. U krijgt ook 24 kortingen voor verschillende toeristische attracties, rondleidingen, bars en restaurants.


Vier nieuwe aanbiedingen maken ook deel uit van de nieuwe 2018, namelijk 25% korting als u de service City Runs gebruikt, waarvan het doel is om u de stad te laten ontdekken tijdens het joggen, bier van de maand aangeboden in Brussels Beer Project en 15% korting bij Chez Léon restaurant en 10% korting op uw factuur bij Brasserie Horta.

Culturele Plaatsen