TOP

BrusselsLife met Aleksandra Paszkowska

BrusselsLife Team.

05 Jul 2012, 05:07 Last Updated: 03 Jul 2013, 08:07

Aleksandra Paszkowska. Een heel gedicht. Ze is afkomstig uit Wroclaw, in Polen. Ze heeft heel haar kindertijd gereisd, studeerde af in Zweden en vestigde zich vervolgens in Duitsland en Parijs.

Aleksandra Paszkowska woont in Parvis de Saint-Gilles. Ze houdt met hart en ziel van de Brusselaars en van Brussel, een stad waar het eenvoudig is te leven. Een heel open bevolking met wie ze gemakkelijk contacten legt. Matthieu Lethé

Leuk... of niet

Uw leuke café?In eerste instantie Walvis. Mijn tweede keuze is bij Martine en Roskam in de Vlaanderenstraat. En ik mag Verschueren in Sint-Gilles niet vergeten. Uw leuke restaurant ? De Japanners op de kaaien achter de Sint Catherina kerk. En Bar Sabir in de Vlaanderenstraat. Uw leuke plaats voor een gezellige avond? Central (voor de DG), Archiduc (voor de nachtvogels). Uw leuke plaats voor een zondag? De zondagmarkt in Parvis de Saint-Gilles, en uiteraard Verschueren. Uw leuke plaats om uw kennis over de hoofdstad aan te scherpen (bioscoop, theater, museum)? Bioscoop Nova, Plaine-open air, Brigitinnes, Flagey. Uw leukste wijk in Brussel? Alles wat ik nodig heb om te leven: Dansaert, de vlooienmarkt van de marollen, Parvis de Saint-Gilles, Flagey. Als u Brussel moet tonen aan een vriend die de stad niet kent, waar neemt u hem eerst en vooral mee naartoe? Naar de vlooienmarkt, naar café Chaff. Het is de wijk die me in Brussel heeft doen blijven toen ik er 17 jaar geleden ben toegekomen. Brussel ing toen de concurrentie aan met Berlijn, Wenen en Londen! Wat is het leukst in Brussel? Waarvoor zou Brussel nooit verlaten? Het netwerk vrienden! Brussel is de sociaalste hoofdstad van de planeet: zowel een grote stad en alles wat dat met zich meebrengt als een dorp als het gaat om mensen opnieuw tegen te komen. Ik hou ook veel van evenementen zoals vernissages, grote privé-feesten waar men in contact komt met verschillende groepen. In het kort: er heerst in Brussel een open mentaliteit! Wat is echt niet leuk in Brussel? Wat zou u uit Brussel doen vluchten? De ambtenarenmentaliteit en de moeilijke en zware administratie. Vindt u dit idee leuk of niet? - Een drijvend zwembad op het kanaal? Te leuk! Ik heb die in Berlijn Treptow en die van Parijs uitgeprobeerd. Als ik goed ben ingelicht, is deze laatste gebouwd door een Belgisch bedrijf. Ik ben bezeten van water en vanuit Brussel moet je 30 kilometer rijden om in openlucht te kunnen spetteren ! In de 19 gemeenten is er geen enkel ander openluchtzwembad (behalve dat van de Heizel). Het is dus hoog tijd! - Betalende toegang tot het centrum voor wagens? Niet leuk. In de plaats van ze te verbieden, denk ik dat het beter is om bijvoorbeeld meer initiatieven te ontwikkelen zoals car-sharing Cambio (waarbij ik klant ben!), Cyclo-city, gratis fietsen, enz. - Rookvrije restaurants en bars? Leuk. Het werkt zelfs bij Italianen! - Verbod op frietkoten? Niet leuk. Pas TOF. Het maakt deel uit van het onsamenhangende sympathieke beeld van Brussel. Ook al eet ik er zelf geen.

Mode Mode