BrusselsLife met Kevin Van Der Perren

Geschreven door BrusselsLife Team - 20 feb. 2007, 00:00 (Bijwerken: 10 jul. 2017, 16:01)
BrusselsLife met Kevin Van Der Perren
Het portret van de houder van de bronzen medaille op het Europees Kampioenschap schaatsen in Helsinki. In 1992, toen hij (al) 10 jaar oud was, viel Kevin Van der Perren voor het ijs. Zijn grote broer Gunther nam hem mee naar een show artistiek schaatsen. Sindsdien leeft hij enkel nog voor deze sport.

En als ik met alles stopte?

Hij schreef zich in bij clubs en startte met competitieschaatsen. Op zijn achttiende gaf hij het bijna op. Maar hij hield vol en werd vice-juniorwereldkampioen in 2002. Vier jaar later werd hij negende op de Olympische Winterspelen in Turijn. Een hele mooie prestatie, bijna een jaar later gevolgd door de bronzen medaille op de Europese Kampioenschappen artistiek schaatsen in Warschau. Dat was op 25 januari 2007. Hij wil deze prestatie vier jaar later herhalen op de Olympische Winterspelen in Vancouver. Intussen woont hij in Ninove en traint hij in Liedekerke, vlakbij Brussel, onder het oog van zijn coach Vera Vandecaveye.Matthieu Lethé

Leuk... of niet?

Uw leuke café?Ik heb er geen. Als ik al eens in een café ben, dan is het in de cafetaria van de schaatsbaan in Liedekerke. Uw leuke plaats voor een gezellige avond? Kinepolis in Brussel. Uw leuke plaats voor een zondag? Een schaatsbaan (buiten de trainingen). Uw leuke plaats om cultuur aan te scherpen (bioscoop, theater, museum)? Kinepolis, maar ook concerten in het Sportpaleis van Antwerpen. Als u Brussel moet tonen aan een vriend die de stad niet kent, waar neemt u hem eerst en vooral mee naartoe? De Grote Markt (heel mooi !). Wat is het leukst in Brussel? Waarvoor zou Brussel nooit verlaten? De oude huizen. Wat is echt niet leuk in Brussel? Wat zou u uit Brussel doen vluchten? Enerzijds is er steeds te veel volk en tegelijkertijd is het er te leeg, te doods. Vindt u dit idee leuk of niet? - Een drijvend zwembad op het kanaal? Dat zou heel leuk zijn. - Verbod op frietkoten? Niet leuk, het einde van de wereld

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]