BrusselsLife met Annie Cordy

Geschreven door Rédaction BrusselsLife.be - 23 mei 2007, 00:00 (Bijwerken: 21 jun. 2013, 12:21)
BrusselsLife met Annie Cordy
Wie kent Tata Yoyo niet? En la Bonne du curé? Annie Cordy vertelt ons de avonturen van deze en andere personages met veel verve en dynamisme. Een kleine, kleurrijke vrouw; Annie Cordy is een echte Brusseleir.

Ze was al heel jong met muziek bezig en al snel volgde het ene het andere op : radio, wedstrijden,… in Brussel. Ze werd snel opgemerkt door de artistiek directeur van het Lido, die haar inhuurde als showleidster.

Ze landde in Parijs in 1950. Ze bleef niet lang in die glitterwereld en ondertekende in 1952 een contract met Pathé Marconi dankzij wie ze haar eerste successen kon neerzetten.

Parallel aan haar carrière als zangeres is Annie Cordy ook steeds comédienne geweest. En zo ontmoette ze Luis Mariano, Sacha Guitry, Bourvil, Jean Richard, René Clément, Darry Cowl, Charles Bronson, Jean Gabin. Maar Annie Cordy, dat is ook theater en televisierollen. Denken we bijvoorbeeld aan haar rol in "Hello Dolly" en haar interpretatie van de musical waarvan de titel haar leven lijkt samen te vatten : "Nini la Chance".

In 2005 kende Koning Albert II haar de titel van Barones toe, maar voor haar publiek blijft "Nini". Grappig, soms zacht en zelfs emotioneel, Annie Cordy belichaamt zonder gelijke een standpunt over België.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]