BrusselsLife met Frédéric Xhonneux

Geschreven door Frédéric Solvel - 07 dec. 2006, 00:00 (Bijwerken: 18 dec. 2013, 13:27)
BrusselsLife met Frédéric Xhonneux
Fred Xhonneux is de hoop voor de Belgische Olympische sport. Al jaren verzamelt hij trofeeën in een sport die onterecht miskend wordt door het grote publiek: decatlon. Het gaat om tien atletiekdisciplines in twee dagen: 100 meter, verspringen, kogelstoten, hoogspringen, 400 meter, 110 meter horden, discuswerpen, polsstokspringen, speerwerpen en 1500 meter. Als veertiende op het Wereldkampioenschap in Helsinki gaat Fred Xhonneux een mooie toekomst tegemoet.

Brussel... voor altijd

Als rasechte Brusselaar is Fred opgegroeid in Laken. Hij ging naar school in het Sint-Pieterscollege in Jette en daarna studeerde hij voor regent lichamelijke opvoeding in Parnasse. Sinds zijn zevende traint hij bij Royal Excelsior Sports Club in Laken. Nu woont hij in Laken, een gemeente die hij een warm hart toedraagt voor de talrijke parken waar hij kan lopen en, als er niet te veel volk is, kan trainen in discuswerpen, kogelstoten en speerwerpen. Wees dus niet ongerust als op een dag een grote metalen frisbee voorbijraast als u in het park van het Atomium wandelt. Fred Xhonneux is in de buurt. www.fred-xhonneux.be Matthieu Lethé

Leuk... of niet?

Eerst en vooral, waar woont u ? Sinds wanneer? Waar heeft u de laatste jaren gewoond? Romeinsesteenweg, dus in het noorden van Brussel, tussen Jette en Wemmel. Ik heb er steeds gewoond. Uw leuke café?Het clubhuis van mijn atletiekclub, Excelsior. Uw leuke restaurant ? Ik hou ervan mijn eigen gerecht samen te stellen bij "Aquarelle" op de Houa de Strooperlaan. Anders is "Patattezak" in Strombeek een super restaurant! Soms doe ik ook een ommetje langs Gou in Stokkel. Uw leuke plaats voor een gezellige avond? In gelijk welk stadion, sportzaal, concertzaal ? Als de muziek goed is? En cool (Ten Weyngaert, Botanique, AB?). Uw leuke plaats voor een zondag? Een ochtendtraining in het Koning Boudewijnstadion of het Park van Laken, gevolgd door zwemmen in het zwembad van Neder-over-Heembeek. Uw leuke plaats om uw kennis over de hoofdstad aan te scherpen (bioscoop, theater, museum?)? Ik neem niet echt de tijd voor cultuur, ook al woon ik op amper één kilometer van Kinepolis. Uw leukste wijk in Brussel? Ik ben blij met waar ik woon. Er zijn heel wat parken in de buurt (Laarbeek, Boudewijn, Laken, Dielegem?). Ideaal om te gaan lopen! Als u Brussel moet tonen aan een vriend die de stad niet kent, waar neemt u hem eerst en vooral mee naartoe? >Het Atomium en als hij zin heeft in meer, volgen we een bus Japanners! Wat is het leukst in Brussel? Waarvoor zou Brussel nooit verlaten? Het feit dat men er alles vindt en dicht bij alles is. En uiteraard de Memorial Van Damme, de grootste atletiekmeeting ter wereld die ik als 17 jaar trouw bijwoon! Wat is echt niet leuk in Brussel? Wat zou u uit Brussel doen vluchten? De files, Brussel is het slachtoffer van z'n succes en z'n geografische ligging. Verder de massa volk in de metro tijdens de spitsuren. Wat me nog uit Brussel zou doen vluchten, is het tekort aan infrastructuur voor indoor atletiek. Vindt u dit idee leuk of niet? - Een drijvend zwembad op het kanaal? Tof, maar ik zie het nut er niet van in. - Betalende toegang tot het centrum voor wagens? Helemaal geen toegang voo wagens? Dan moet de metro goedkoper. - Rookvrije restaurants en bars? Dat zou goed zijn voor onze longen! - Verbod op frietkoten? Voor de sportievelingen is dat een verleiding minder. Toch is het af en toe goed.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]