BrusselsLife met Marka

Geschreven door BrusselsLife Team - 14 nov. 2006, 00:00 (Bijwerken: 22 okt. 2015, 15:28)
BrusselsLife met Marka
In 1995 haalde Marka de muzikale krantenkoppen met "Accouplés", een liedje met gekke woorden (een combinatie van namen die rijmen: Jacques Chirac/Rascar Kapak, Chou en Laï/Rika Zaraï...), vrolijke Arabische muziek. Was het de invloed van het milieu waarin hij opgroeide?

Portret

Serge Van Laeken is geboren in 1961 in Molenbeek. Hij groeiden er op met de gasten uit zijn wijk. Een populaire, kosmopolitisch wijk. Hij is tevreden dat hij die tijdig heeft verlaten om "in de vallen te trappen waarin zijn oude vrienden zijn getrapt ". Op school maakt hij kennis met muziek en hij verlaat haar nooit meer. Hij speelt in verschillende groepjes, hij komt de jaren tachtig door met tegenslagen en (kleine) successen. En na zijn eerste album in 1992 onder de naam Marka, maakt hij eindelijk kennis met echt succes dankzij de titel "Accouplés". Sindsdien toert hij, werkt hij en feest hij. Hij geniet van het leven en woont in Brussel omdat hij zich daar goed voelt.

Van waar de naam Marka?

Op een dag heeft hij zichzelf vijf oplossingen voorgesteld: 1° Marcassou, een klein louche jongetje, een gangstertje; 2° Een Congolese vriendin noemde haar tijgertje haar "Marka"; 3° Het is de naam van een West-Afrikaanse stam; 4° Marcassou is de merknaam van salami, verkocht in België; 5° Marka betekent "snotterig" in slang. Gevonden? Het is de salami: in zijn eerste muziekgroep droeg hij op een dag een t-shirt met het merk "Marcassou" op. Dat is hem bijgebleven... Matthieu Lethé

Leuk of niet...

Uw tof café ?Ik hou niet van cafés. Liever iets verfrissends in een voetbalstadion. Uw leuke restaurant? La Mamma Roma, met authentieke pizza’s, per gewicht, om mee te nemen of ter plaatse te eten. Overheerlijk! Sluit de ogen, bijt in de pizza en u waant zich in Rome. Daarom is Brussel fantastisch. Uw leuke plaats voor een gezellige avond? Het Gulden Vlies theater. Uw leuke plaats voor een zondag? Auto’s verbieden, iedereen te voet of met de fiets, met de bus, enz. En de stad zal prachtig en rustig zijn, met frissere lucht. Uw leuke plaats om uw kennis over de hoofdstad aan te scherpen? Die kennis is overontwikkeld. Er is geen plaats meer… Uw leukste wijk in Brussel? De buurt van de Ancienne Belgique, Plattesteen, Mirante, Hill's music, Caroline, Metteko, enz. Als u Brussel moet tonen aan een vriend die de stad niet kent, waar neemt u hem eerst en vooral mee naartoe? Als hij van voetbal houdt, naar Brussels FC omdat het de enige Brusselse club is (met Union). Als hij niet van voetbal houdt, naar Brussels FC om hem van voetbal te leren houden. Wat is het leukst in Brussel? Waarvoor zou Brussel nooit verlaten? Zonder Parijs en Londen oneer te willen aandoen : Brussel is het centrum van de wereld waar alle hemelse invloeden samenkomen. Maar Villers le Bouillet valt ook best mee. Wat is echt niet leuk in Brussel? Wat zou u uit Brussel doen vluchten? Het verkeer. Vroeger was er meer plaats om mijn wagen te parkeren. Vindt u dit idee leuk of niet? - Een drijvend zwembad op het kanaal? Leuk, maar dan liefst overdekt en mobiel. - Betalende toegang tot het centrum voor wagens? Helemaal geen toegang meer. Alles te voet, met gratis openbaar vervoer en taxi’s tegen betaling. - Rookvrije restaurants en bars? Superleuk. Na 45 jaar leven met rokers rondom mij, heb ik er genoeg van. - Verbod op frietkoten? Niet leuk, belachelijk. Laat ons de vragenlijsten afschaffen...

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]