Groen Brussel

Geschreven door BrusselsLife Team - 27 sep. 2006, 00:00 (Bijwerken: 13 dec. 2012, 07:59)
Groen Brussel
Brussel, hoofdstad gekend voor zijn groene ruimtes, heeft die erkenning voornamelijk te danken aan het Zoniënwoud. Als verlenging van het Ter Kamerenbos beschikt het Zoniënwoud over prachtige beuken, wereldwijd gekend, en over wegjes met aangename verrassingen.

Brussel is bovenal een van de Europese hoofdsteden met de meeste groene ruimte per inwoner. Het «dorp in de stad»-gevoel heeft het deels te danken aan de talrijke parken, tuinen, bossen, begraafplaatsen en sportpleinen, overal verspreid. Het is duidelijk: de helft van het Brusselse grondgebied bestaat uit groen, van de stadstuinen van Watermaal-Bosvoorde tot het Wolvendaelpark, via het natuurreservaat van Laarbeek in Jette of het park van Woluwe. Omarm Brussel en geniet van de zuurstof.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]