TOP
-->

Cheese and Beer

Baudouin Van Humbeeck. Drinken & Eten

05 Jul 2012, 05:07 Last Updated: 04 Jun 2020, 11:06

Kaas, jong of minder jong, hard of minder hard, waar hij ook heeft liggen rijpen, hij blijft onze smaakpapillen verrassen.

Subtiel of pittig, kaas heeft al lang bewezen dat het perfect samengaat met wijn...

 

Maar kaas gaat ook heel goed samen met onze bieren: lambic, blond, bruin of rood. De lambic, gemaakt van 35% tarwe en 64% gemoute gerst, aangevuld met 1% hop van 2 jaar oud, rijpt gedurende één tot drie jaar in vaten. Soms is hij eerder bitter (Gueuze), soms fruitiger met tonen van kersen van Schaarbeek (Kriek), abrikozen en andere... Daarom gaan Comté kazen en de lambics van de bekende Cantillon goed samen.

Gueuze en Indevilliers

De Gueuze, gebrouwen in de maand mei, is een assemblage van lambics van één, twee en drie jaar. Deze roodbruine blonde geeft een uitgesproken zuurheid in de mond, gevolgd door een bitterheid die die aan chicorei doet denken. De Indevilliers maakt de Gueuze aangenamer, verzacht de zuurheid en neemt de bitterheid bijna helemaal weg.

Fou' Foune en Narbief

De Fou’Foune is een lambic van tee jaar waarin gedurende anderhalve maand Bergeron abrikozen hebben geweekt. Lichtjes zuur, verfrissend, u kunt er een tets abrikoos in onderscheiden. De Narbief is een initiatie tot het plezier van de verboden vrucht.

Grand Cru Bruoscella en Bief du Fourg verfijnd in Fort Saint Antoine

Deze lambic bestaat uit een selectie van de meest wijnachtige en de volste bieren. Niet bruisend en donkerblond, geparfumeerd met sinaasappel- en abrikozenschil, nauwelijks gesuikerd, genuanceerd met zachte specerijen. De kaas neutraliseert de bitterheid van het bier en ontwikkelt de toetsen, gaande van praliné tot de verfrissing van grenen. Deze geslaagde combinaties, waarbij kaas en bier perfect samengaan en elkaar verder ontwikkelen, zijn slechts een samenvatting van de vele combinaties waarmee u kunt experimenteren... Jenny Poelaert (St.)

Eten Bieren Kaaswinkels