China in Brusselse musea

Geschreven door Olivia Regout - 22 jan. 2012, 00:00 (Bijwerken: 10 mrt. 2022, 11:09)
China in Brusselse musea
China en Azië ontdekken in Brussel, dat betekent ook een bezoek aan de musea van de hoofdstad die de mysteries van het Keizerrijk prijsgeven.

Museum van het Verre Oosten

Spreken over China in Brussel zonder de Musea van het Verre Oosten te vermelden, dat is onbegrijpelijk. Gewoonweg omdat deze drie Aziatische gebouwen, gebouwd in hartje Laken, behoren tot de grootste verwezenlijkingen van koning Leopold II.

Alleen al de architectuur van de gebouwen is opmerkelijk. De Japanse Toren, het Chinees Paviljoen en het Museum voor Japanse Kunst geven het Brusselse landschap een exotische toets.

Behalve de architectuur van deze gebouwen, herbergen deze musea collecties van stukken en werken die de liefhebbers van China doen wegdromen. U kunt er verschillende soorten Chinees en Japans porselein bewonderen, evenals tal van Japanse afdrukken.

China in het Jubelparkmuseum

Het Jubelparkmuseum van Brussel bezit onder de vele collecties een luik dat gewijd is aan China. U kunt er verschillende Chinese artistieke disciplines ontdekken: keramiek, jade, brons, beeldhouwen, muurschilderen, kostumeren, schilderen, kalligrafie, meubelen maken en decoratieve kunsten.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]