TOP
-->

China in Brusselse musea

Olivia Regout.

23 Jan 2012, 05:01 Last Updated: 09 Apr 2018, 13:04

China en Azië ontdekken in Brussel, dat betekent ook een bezoek aan de musea van de hoofdstad die de mysteries van het Keizerrijk prijsgeven. Van de Musea van het Verre Oosten tot het Jubelparkmuseum, u kunt China en haar cultuur ontdekken in grootse omgevingen.

Museum van het Verre Oosten

Spreken over China in Brussel zonder de Musea van het Verre Oosten te vermelden, dat is onbegrijpelijk. Gewoonweg omdat deze drie Aziatische gebouwen, gebouwd in hartje Laken, behoren tot de grootste verwezenlijkingen van koning Leopold II.

Alleen al de architectuur van de gebouwen is opmerkelijk. De Japanse Toren, het Chinees Paviljoen en het Museum voor Japanse Kunst geven het Brusselse landschap een exotische toets.

Behalve de architectuur van deze gebouwen, herbergen deze musea collecties van stukken en werken die de liefhebbers van China doen wegdromen. U kunt er verschillende soorten Chinees en Japans porselein bewonderen, evenals tal van Japanse afdrukken.

China in het Jubelparkmuseum

Het Jubelparkmuseum van Brussel bezit onder de vele collecties een luik dat gewijd is aan China. U kunt er verschillende Chinese artistieke disciplines ontdekken: keramiek, jade, brons, beeldhouwen, muurschilderen, kostumeren, schilderen, kalligrafie, meubelen maken en decoratieve kunsten.

Culturele Plaatsen Musea