Claire Denamur @ Botanique

Geschreven door BrusselsLife Team - 09 jan. 2012, 00:00 (Bijwerken: 13 dec. 2012, 07:59)
Claire Denamur @ Botanique
Bij de Nederlandstaligen is Claire Denamur (nog) geen bekende naam, maar over de taalgrens wordt de francaise bestempeld als opkomend talent van de Franstalige muziek.

Voor haar tweede album werkte Denamur samen met Jean Massicotte in zijn Masterkut Studio, gelegen in Montréal, meer bepaald te midden van de Mile End wijk, het kloppend hart van die independent muziek. Het oorspronkelijke plan van Claire Denamur was een solo album maken, zonder hulp van naasten. Haar formule kreeg echter een nieuwe wending toen ze Da Silva tegen het lijf liep. "Vagabonde" is in die mate het verhaal van een ontmoeting. Maar het is bovenal een album waar we kennis maken met haar begeesterend klankenpalet en Noord-Amerikaanse sound. Dat laatste is haast vanzelfsprekend, wetende dat ze haar jeugd heeft doorgebracht in de Verenigde Staten. Niet onlogisch dus waarom Denamur haar inspiratie gaat halen bij grootheden als Tom Waits, Johnny Cash en Crosby, Stills & Nash. Muziek met ballen, gebouwd rond maatschappelijke vragen die Claire Denamur in haar teksten aanhaalt.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]