CŎCĪNA: de echte producten van Italië

Geschreven door Donatienne de Vleeschauwer - 26 apr. 2018, 11:39 (Bijwerken: 11 mrt. 2022, 14:55)
CŎCĪNA: de echte producten van Italië
Brusselslife heeft de trattoria CŎCĪNA - Kastelein getest. Als u de goede producten van Italië wilt vinden, is dit het adres voor u!

CŎCĪNA Châtelain - Negozio & Trattoria
 

Brusselslife was voor een verjaardag bij het CŎCĪNA en het was niet de eerste keer dat we naar dit adres gingen. We houden van deze plek om verschillende redenen die we hieronder zullen toelichten, maar ons doel was om een ​​van onze vrienden te overtuigen die goede en niet zo goede meningen over dit restaurant had gehoord. Aan het einde van de avond was onze vriend ervan overtuigd! Ontdek waarom:

 

 

CŎCĪNA is een echte trattoria zoals je in Italië kunt vinden, dit Italiaanse restaurant heeft alleen pasta-, vlees- of visgerechten. Als je wilt genieten van een pizza, moet je naar CŎCĪNA Flagey gaan, wat een Aperitivo Bar & Pizzeria is.

 

 

Als je van Italië, zijn taal en zijn gastronomie houdt, zul je bij CŎCĪNA niet teleurgesteld zijn. Dit restaurant wordt gerund door Italianen die correct Frans spreken, maar de moedertaal van de obers is Italiaans en we realiseren ons dat vrij snel. Dit kan sommige mensen storen, vooral omdat de kaart in het Italiaans is geschreven met enkele vertalingen in het Frans, maar voor ons is het een garantie voor authenticiteit.

 

 

De kaart varieert elke dag en je kunt er van op de hoogte zijn omdat het kaartblad is verzegeld met de datum van de dag. Sommigen van ons dachten van het eten van een pastagerecht met truffels, maar omdat het niet het seizoen was, was er geen. Tot onze grote droefheid, maar het bewijst het respect van de chef-kok van de seizoenen en eten!

 

 

Bij het CŎCĪNA heb je de mogelijkheid om uitstekende Antipasti te proeven, variërend van gegrilde groenten, Italiaanse vleeswaren, gerookte Bufala-mozzarella, enz.

 

 

Daarna moet je een gerecht van deeg proeven om voor te sterven, er is de traditionele "al ragu" maar ook pasta met "vongoles", koningskrab en inktvis. Er was ook pasta met walnoten met gorgonzola. Alle pastagerechten we genoten waren heerlijk.

 

 

We hadden onze maaltijd met een Spumante voor het aperitief en de toegang gevolgd door een Montepulciano voor de maaltijd. We hebben de "Secondi" (een gerecht van vlees of vis) niet geproefd omdat de pastagerechten erg rijk zijn, maar we hebben het met een vleugje "Dolce" afgemaakt. De zelfgemaakte tiramisu was ongelooflijk goed en de sabayon ook.

 

 

Onze smaakervaring voldeed aan onze verwachtingen en eerdere ervaringen. Onze vriend was overtuigd door de kwaliteit van eten en gerechten.

 

 

Wat betreft de service, als de Italiaan u niet bang maakt, is er geen probleem. De chef de rang is Franstalig zodat hij je kan helpen met de vertaling. De service was onberispelijk en we hadden niet te veel wachten tussen elk gerecht, net genoeg om te verteren.

 

 

De decoratie is zeer verfijnd, de muren zijn versierd met Italiaanse producten, omdat CŎCĪNA ook als delicatessenwinkel dient. Als het restaurant vol is, moet u een goed gehoor hebben omdat het behoorlijk rumoerig wordt. We waren op de tussenverdieping waar het goed genoeg was, de chef-kok vroeg ons of het draaglijk was, het was, maar kom niet met een grote trui.

 

 

Brusselslife gaat echt naar het CŎCĪNA voor de kwaliteit van het eten, de authenticiteit van de gerechten. De keuken is open zodat we de koks zien activeren en als je aan het aanrecht van de open keuken zit, heb je de gelegenheid om met de koks te praten. Zij leggen u graag het eten, de voorbereidingen en hun liefde voor een goede Italiaanse keuken uit.

 

 

Het CŎCĪNA heeft op zonnige dagen een terras aan de straatkant. Je moet ongeveer 15 € rekenen voor de toegang, 20 € voor het gerecht, 7 € voor het dessert en 25 € voor de fles wijn of Spumante. Het is een budget dat iets hoger is dan in sommige Italiaanse restaurants in Brussel, maar de kwaliteit van eten is echt op het rendez-vous.

 

 

Ontdek in beeld de ervaring van Brusselslife:

 

Brusselslife a été dîner chez Cõcīna Châtelain pour un anniversaire ? Découvrez cette #trattoria à #Bruxelles sur notre site (lien en bio). #brusselslife #brussels #italianfood

Une publication partagée par Brusselslife (@brusselslife) le 26 Avril 2018 à 2 :33 PDT

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]