De Flagey, het oude huis van de radio

Geschreven door BrusselsLife Team - 11 aug. 2005, 00:00 (Bijwerken: 29 jul. 2015, 08:23)
De Flagey, het oude huis van de radio
Dit enorme gebouw in een pure Brusselse Art Deco stijl werd gebouwd in de jaren twintig om de eerste studio's van het NIR (het Nationaal Instituut voor Radiodiffusie) te herbergen. Later werd het het BRT(de Belgische Radio en Televisie) voor de communautarisering en de verhuis naar de Reyerslaan in Schaarbeek).

Bijna werd dit gebouw afgebroken alvorens men toch besliste om het te restaureren en het uiteindelijk opnieuw een culturele bestemming te geven volgens een ingewikkelde communautaire montage. De Flagey beschikt over een uitzonderlijke geluidsdichte concertzaal en over een bioscoop met een cinefiele programmering. Ook een paar Filmfestivals vinden er plaats. Zo is er het Europees Filmfestival in april en het Spaans en Latijns-Amerikaans Filmfestival in november.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2023 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]