TOP
Advertisement

De home-spa: welzijn thuis

Baudouin Van Humbeeck.

10 Nov 2012, 05:11 Last Updated: 19 Jun 2019, 11:06

De genezende formule blijft verleiden...

We kenden reeds de thalassotherapie en haar zeelucht. Nu is er ook het zachte water van de spa. Het woord 'spa' komt van het Latijnse sanus per aquam (gezondheid door water). De spa heeft zijn plaatsje veroverd in de klassieke thermale centra in luxehotels en in trendy winkels. U hoeft geen afspraak meer te maken voor welzijn en om te ontspannen. De spa komt bij u thuis!

De home-spa bestaat in verschillende varianten. Daardoor zijn er tal van mogelijkheden, in alle prijsklassen. Van het voetbad tot de draagbare cabine, via inbouwbare multi-jet baden of zelfs zwembaden met tegenstroom of salonsauna's, (bijna) alles is mogelijk (reken wel op 2.500 tot 15.000 euro).

De keuze hangt uiteindelijk af van de filosofie die u aan het bad wilt toekennen. Eerder ludiek, familiebubbels of gezellige momenten onder geliefden, voor plezier met aromatherapie of eerder medische verzorging voor problemen met de bloedsomloop... de spa is er voor wat u maar wilt.

100% Cocoon

Een bezoekje aan de spa is ook een anti-stress cocon. De sfeer rond de 'verzorging' is belangrijker dan de technologie zelf. De spa wekt de zintuigen, zeker als het bezoekje gepaard gaat met ontspannende muziek, essentiële oliën en gedempt licht. Waarom kiezen tussen gezondheid en plezier? Stéphanie Guillaume

Thermale baden & Spa Schoonheid & Welzijn