De hulpdiensten

Geschreven door BrusselsLife Team - 28 apr. 2010, 00:00 (Bijwerken: 14 apr. 2016, 15:06)
De hulpdiensten
Het overkomt ons weleens dat we ziek zijn tijdens het weekend of op een feestdag en dan is de dichtstbijzijnde apotheek gesloten... De Brusselse apotheken sluiten hun deuren op zaterdag om 13 u en ze zijn gesloten op zon- en feestdagen. Wat nu?

Apothekers van wacht

Er zijn verschillende oplossingen om bij nood de apotheek het dichtst bij u in de buurt te vinden. De eenvoudigste is de gespecialiseerde site www.apotheek.be. Als u geen computer bij de hand heeft, kunt u terecht op het telefoonnummer 0900/105.00. U kunt ook naar een apotheek gaan. Daar hangt een kaart uit met vermelding van de apotheek van wacht.

Dokters van wacht

Als uw dokter u tijdens het weekend niet kan ontvangen of als hij met vakantie gaat, moet u voor een consultatie niet wachten tot hij terug is. Zeker niet als het dringend is. gebeurt op een dag dat uw arts niet kan je een weekend te zien of het op vakantie gaat, bedenk dan dat je niet moet zijn terugkeer voor een consult verwachten, zelfs minder als het een noodgeval. U kunt bellen naar SOS dokters op 02/513.02.02 en binnen het uur is er een dokter bij u. Als u liever zelf naar een dokter gaat, kunt u terecht bij de vaste medische wachtpost. U vindt de adressen op www.medi-garde.be.

Tandartsen van wacht

U heeft ontzettend veel tandpijn tijdens het weekend of op een feestdag. Bel 02/426.10.26 en u verneemt naar welke tandarts u kunt gaan.

Dierenartsen van wacht

In noodgevallen wordt u ontvangen maar wat als uw huisdier in nood is en uw dierenarts niet beschikbaar is? U kunt uw huisdier meenemen naarclinique universitaire d'Uccle of bel 02/538.16.99 om te vernemen bij welke dierenarts u terechtkunt.

Antigifcentrum

Bij inname van een giftige stof of een giftige schimmel en als de symptomen heel ernstig zijn, ga dan onmiddellijk met de betrokkene naar de spoedafdeling van een ziekenhuis. Als de symptomen niet ernstig lijken, raadpleeg dan de website de persoon die direct betrokken zijn bij noodsituaties te nemen. Door nadelen, als de symptomen minder naar de Centre anti-poison of bel het nummer 070/245.245 om uw vragen te stellen. Vergeet niet dat het in een noodsituaties belangrijk is rustig te blijven, snel te handelen en, belangrijker nog, het slachtoffer gerust te stellen. Aarzel niet om bij noodsituaties waarvoor u geen oplossing vindt het Europees alarmnummer 112 te bellen. Op basis van uw noden zult u doorverbonden worden. Lara Casimiro Ronayne

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2023 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]