De Ice Bucket Challenge volgens BrusselsLife

Geschreven door Olivia Regout - 01 sep. 2014, 00:00 (Bijwerken: 03 sep. 2014, 08:26)
De Ice Bucket Challenge volgens BrusselsLife
In navolging van de ijsdouches die de ronde doen op de sociale media en als antwoord op de nominatie voor de «ALS Ice Bucket Challenge», besliste BrusselsLife.be zijn emmer en portefeuille te ledigen voor het goede doel. Waar zijn de badhanddoeken?

Het principe van de uitdaging

Voor de paar kluizenaars die aan het fenomeen ontsnapt zijn: het principe van de «ALS Ice Bucket Challenge» is eenvoudig. Als je genomineerd bent door een vriend, mag je de kast induiken en op zoek gaan naar een emmer. Je vult de emmer met ijsgekoeld water. Met een goede dosis moed giet je de emmer leeg over je hoofd. Bovendien beloof je een gif over te maken voor het ALS-onderzoek.

ALS of ziekte van Charcot

Voor de ijsemmer-rage hadden nog niet veel mensen van de ziekte gehoord. Intussen schijnt de populariteit van de uitdaging haar licht op ALS.

Wat is amyotrofe laterale sclerose of de ziekte van Charcot? De ziekte tast de motorische zenuwen langzaam aan. Die degeneratie van cellen is progressief en leidt tot een totale verlamming van de patiënt, terwijl zijn intellectuele vermogen intact blijft. De ziekte is vandaag ongeneeslijk.

Media-aandacht voor de ziekte

De media-aandacht voor de uitdaging met de emmer heeft wereldwijd heel wat mensen aangezet om zicht te engageren voor het goede doel. De uitdaging is begin augustus gelanceerd in de Verenigde Staten en heeft duizenden mensen ertoe aangezet een emmer ijswater over hun hoofd te gieten om het onderzoek naar ALS te steun.

BrusselsLife.be doet mee

Na Steven Spielberg, Bill Gates, Vincent Kompany en nog heel wat anderen, is BrusselsLife.be genomineerd door turner Jimmy Verbaeys. We hebben de moed in handen genomen om de uitdaging aan te gaan. Iedereen heeft de douche genomen en een briefje in de pot gedropt. 

 

 

Het team van BrusselsLife.be nomineert Bruxelles Aller retour - VivaCité RTBFbrusselnieuws.be en Atomium...

Giften

In België is al meer dan 120.000 euro ingezameld voor het onderzoek naar amyotrofe laterale sclerose. Ook jij kan je steentje bijdragen door een gift te doen ten voordele van de Vlaamse Vereniging Neuromusculaire Aandoeningen of de ALS Liga België.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]