Overdekte galerijen. De overdekte galerijen van Brussel, een echte culturele schat.

Culturele Plaatsen
Geschreven door Brusselslife Rédaction - 10 feb. 2022, 00:00 (Bijwerken: 27 jun. 2022, 11:59)
De overdekte galerijen van Brussel, een echte culturele schat.
In dit artikel hebben we het over galerijen, meer bepaald over overdekte galerijen in Brussel. 

Praat over het onderwerp van het artikel.

U vraagt zich waarschijnlijk af hoeveel overdekte galerijen er in Brussel zijn en hoe ze eruit zien? Stel geen vragen meer, we gaan u zoveel mogelijk details geven over onze weelderige Brusselse galerijen. 

De Galeries Royales Saint-Hubert. 
Omdat ze in drieën zijn gesplitst, bevinden ze zich op drie verschillende plaatsen. Zij bestrijken de Rue des Bouchers, de Rue de la Montagne, de Rue des Dominicains, de Rue du Marché aux Herbes en de Marché aux Herbes. Ingehuldigd in 1847, behoren zij dus tot de oudste galerijen van Europa. Voor degenen die weinig of niets van het stadscentrum afweten, bieden deze galerijen een uitstekende gelegenheid om het stadscentrum te bewonderen, omdat zij er geografisch dicht bij liggen. Juwelierszaken, luxe boetieks, banketbakkerijen en koekjesbakkerijen, Belgische chocolatiers, traditionele winkels, cafés en restaurants van allerlei aard zijn in deze galerij te vinden. U moet ook weten dat de boekhandel Tropismes, de kunstbioscoop Galeries, het Théâtre Royal des Galeries en het Vaudeville zich in deze overdekte ruimte bevinden. Ten slotte zult u ook de mogelijkheid hebben om coworking spaces, hotelkamers of flats te bekijken. Tenslotte vormen de Koninginnegalerij, de Koninginnegalerij en de Prinsengalerij de Koninklijke Galerijen Saint-Hubert. De Galeries Royales Saint-Hubert zijn geïnspireerd op Italiaanse paleizen en zijn gewoonweg adembenemend. 


Galerie du Centre
Een andere galerie in de binnenstad die in dit artikel aan bod komt, vindt u in de Rue des Fripiers. Er zijn ongeveer twintig winkels waar u kunt winkelen. Wat de bouwstijl betreft, is de Galerie du Centre zeer atypisch, want zij biedt een oude maar indrukwekkende stijl. Als je in de stad bent, kijk dan even rond, je zult je tijd niet verspillen. 


Anspach Galerij
Deze winkelgalerij, die vroeger Galeries et Grand Bazar du boulevard Anspach heette, verbindt de boulevard Anspach met de hoek van de Place de la Monnaie en de Rue des Fripiers. Het werd in 1898 in gebruik genomen en heeft een grote specificiteit: naast winkels en hotels herbergt het een casino. Fans van gokken zullen het niet kunnen missen. Een ander interessant gegeven is dat veel lijnen van het openbaar vervoer het gebied rond de galerie bedienen. Je hebt dus geen excuus om deze overdekte passage niet te bezoeken. Hoog en kleurrijk, de Galerie Anspach zal u verbazen. 


Ravenstein Galerij
Deze overdekte winkelgalerij ligt in het Kunstengebergte en verbindt de benedenstad (noordwestzijde) met de bovenstad (zuidoostzijde). Bovendien passeren er elke dag 17.000 mensen. Versierd met een gigantische koepel van bakstenen en schitterende astrale fresco's, zult u onder de indruk zijn van deze moderne en in het oog springende architecturale elementen. 


Passage du Nord
De Passage du Nord is een echt instituut, 138 jaar oud, telt 19 winkels en wordt jaarlijks door 200.000 mensen bezocht. Het succes is meer dan gerechtvaardigd, zoals u zich kunt voorstellen. Waardoor wordt deze galerie zo gewaardeerd door haar bezoekers? Het antwoord op deze vraag is dat dit gebouw een eclectische stijl heeft, wat betekent dat elementen worden gemengd die ontleend zijn aan verschillende stijlen of perioden uit de geschiedenis van de westerse kunst en architectuur. De Galerie Passage du Nord is dus een essentieel onderdeel van het Brusselse erfgoed. Het werd opgericht tussen 1981 en 1982.


Bortier Galerij
De Bortier Galerij werd ontworpen door de architect Jean-Pierre Cluysenaar en werd ingehuldigd in 1848. Opnieuw gelegen in het centrum van de stad, vindt u het in de rue Saint Jean en de rue de la Madeleine. Het is een echte vondst. Het is een kunstgalerie. Het heeft ook een kunstcentrum en kraampjes voor leesliefhebbers. Het is klein maar toch atypisch door zijn bijzondere bouwstijl. 

Agora Galerij
Langs de rue du marché aux Herbes biedt de Galerie Agora een aantal winkels voor een dagje winkelen. Nogal klassiek, maar toch zeer goed gelegen. Alles is er dichtbij. Tenslotte is het vrij helder, zodat u de verschillende lampen kunt bewonderen die gebruikt zijn om het te verlichten. 

Galeries de la Toison d'or
Deze keer bevindt u zich niet in het centrum van de stad, maar op de Elsensesteenweg en de Gulden Vlieslaan. De galerie is gevestigd in Elsene en huisvestte vroeger 80 winkels. Met de renovatiewerkzaamheden is dit aantal teruggebracht tot 41, maar de oppervlakken zijn groter dan voorheen. Fnac, Ugc, Basic-fit, kledingwinkels en chocoladewinkels openen hun deuren om u een maximum aan diensten en producten te verkopen. Door zijn niet te missen winkels is het echt interessant, u bent verplicht om er langs te gaan als u uit Brussel komt. 

Matongé Galerij
Nog een galerie in Elsene, het is in de wijk Matonge. De sfeer zal er erg goed zijn, want de wijk Matongé is altijd erg levendig. Het biedt ook diversiteit en culturele rijkdom met zijn Afrikaanse invloeden. Er worden regelmatig tentoonstellingen gehouden, naast de winkels die er gevestigd zijn. Architectonisch is het vrij modern en origineel. Het zal u verbazen te zien hoezeer de galerie Matonge afwijkt van de andere bovengenoemde galeries.  

Vanaf nu hebben de overdekte passages van Brussel geen geheimen meer voor u.

Wacht niet langer, ga en bezoek deze galerijen voor een rijke ervaring en een gedenkwaardig moment.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2023 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]