De panda’s in Brussel

Geschreven door Frédéric Solvel - 28 mrt. 2014, 00:00 (Bijwerken: 12 jan. 2022, 04:30)
De panda’s in Brussel
Enkele dagen voor de opening van het park voor het grote publiek, komen de panda’s van Pairi Daiza een dagje naar Brussel. Xing Hui en Hao Hao zullen woensdagnamiddag in de hoofdstad doorbrengen.

Na hun aankomst met veel tamtam op zondag 23 februari zijn de panda’s in quarantaine geplaatst. Er zijn maar een paar beelden van voor hun ontmoeting met de Chinese president die zondag.

Vanaf dit weekend, het openingsweekend van Pairi Daiza, zullen de foto’s en video’s van de twee beren snel rondgaan op de sociale netwerken. En vanaf morgen riskeert ook hun bezoek aan Brussel een gespreksonderwerp te zijn.

Het Brusselse programma van de panda’s

Xing Hui en Hao Hao beginnen hun bezoek aan de hoofdstad aan het kruispunt van de Eikstraat en de Stoofstraat. In het begin van de namiddag worden ze verwacht bij Manneken Pis, die voor de gelegenheid zijn pandakostuum zal dragen, geschonken door de stad Chengdu in 2010.

[Manneken-Pis en panda]

Dan gaat het richting stadhuis waar de burgemeester van Brussel de twee panda’s zal ontvangen. Nadat ze de titel van ereburger van de stad hebben ontvangen, worden ze officieel voorgesteld op het balkon. De ceremonie wordt afgesloten met een interpretatie van Pandi Panda van Chantal Goya door de kinderen van de gemeenteschool van Brugelette, de gemeente waar het dierenpark gelegen is.

Het bezoek wordt dan verdergezet in beperkt gezelschap. Eerst is er een bezoek aan het Théâtre National met de Chinese dansgroep van Shen Yun. Vervolgens staat het Brusselse mini-Chinatown, tussen de Beurs en Katelijne, op de agenda voor een traditioneel eerbetoon aan de panda’s.

Xing Hui en Hao Hao nemen vervolgens, onder escorte, de Cambron-Casteau route. Net zoals bij hun aankomst zorgt DHL voor het transport van en naar het park. In de stad zullen ze getransporteerd worden op de platformen die al in Zaventem werden gebruikt voor hun transport van het vliegtuig naar de vrachtwagens.

Het programma kan gewijzigd worden door de verzorgers van het park die zullen waken over de gezondheid van de panda’s. Voor hun dagje Brussel worden meerdere kilo’s bamboe en vis voorzien. Na hun bezoek aan de hoofdstad zullen de panda’s genieten van hun laatste dagen rust vooraleer op zaterdag de eerste bezoekers te ontvangen in hun kleine paradijs in Henegouwen.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels, 02/538.51.49. Template.vat 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]