LET'S GO De Top 10 Dingen Om Te Doen In Brussel

Geschreven door Brusselslife Rédaction - 16 feb. 2022, 00:00 (Bijwerken: 16 feb. 2022, 14:42)
De Top 10 Dingen Om Te Doen In Brussel
Reizen gaat over het creëren van ervaringen en herinneringen met degenen waarmee we graag tijd doorbrengen, door dingen te ondernemen die we leuk vinden of die nieuwe ervaringen zijn om te leren en van te genieten.

België is een fantastische plek om naartoe te reizen, en met name Brussel biedt een schat aan ervaringen die je voor altijd zal koesteren. Hier zijn tien van de beste dingen om te doen als je in Brussel bent, gegrepen uit de top reis- en ervaringsartikelen en adviezen op het web.

 

1. Eten, de café cultuur

Street food en de café cultuur is in Brussel geweldig en behoort tot de beste van Europa. Om preciezer te zijn, de thee cultuur in België en Brussel is een van de beste ter wereld. Er zijn zoveel cafés en winkels die thee zo serieus nemen dat het veel meer is dan een rage. Als je in Brussel bent, dan moet je naar een theewinkel gaan en je verzekeren van de beste thee en taartjes die er zijn. De thee en het eten in Brussel zijn de reis op zich al waard. Sommigen zouden zelfs zeggen dat de gebakjes, taarten en cakes worden gepresenteerd op een manier die alleen kan worden omschreven als hoge kunst, en voor high tea, lekker eten, en goede kunst, is er niets spectaculairder dan de Le Tarterie de Pierre. Van de hartige taarten tot de zoete gebakjes, de Brusselse café- en theecultuur hebben Europa stormenderhand veroverd, en zelfs de Engelsen zouden het moeilijk vinden een stad te vinden die meer geweldige thee drinkt.

2. Cultuur en kunst, straatkunst, standbeelden

In een stad die voortdurend in ontwikkeling is, is de formele kunstwereld altijd al van topniveau geweest. De laatste tijd is de straatkunstscène echter ook tot bloei gekomen. Er zijn enkele geweldige kunstroutes en wandelingen die je kunt belopen waarbij je in contact kunt komen met straatkunstenaars en hun werk, en waarbij je bepaalde kunstenaars aan het werk kunt zien. Voeg daarbij het fantastische historische aanbod van standbeelden en stadsmonumenten toe, en je hebt een van de meest bruisende culturele centra in Europa die deze kunst en cultuur graag wil delen en promoten. Doe er je voordeel mee en neem deel aan een van de vele gratis kunstrondleidingen. Of gebruik gewoon de standbeelden als gids en dwaal van de ene naar de andere, terwijl je de schoonheid van de stad en haar gebouwen in je opneemt.

3. Dagtochten naar omliggende plaatsen

Het land is klein genoeg om enkele van de beste daguitstappen vanuit Brussel naar plaatsen als Brugge en Antwerpen mogelijk te maken met minder dan een paar uur reistijd. Beide zijn binnen een uur met de trein te bereiken, en men kan gemakkelijk een dagtour boeken of gewoon de trein nemen en de dag vanuit Brussel plannen. Voor velen die de stad bezoeken, is een dagtocht naar Frankrijk ook een mogelijkheid, en Lille zien is een van de populairste uitstapjes vanuit Brussel. Beschouw Brussel als de landingsplaats en ook als een prima vertrekpunt om de rest van het continent te zien, of tenminste die delen die dichtbij genoeg zijn om in één dag te zien. De trein, bus en het openbaar vervoer werken ongelooflijk goed, zijn altijd op tijd en brengen je over het algemeen zonder veel kosten of tijd naar de meeste dorpen en steden in de buurt. Sommige van de kleinere dorpen hebben ambachtelijke bedrijven, en kaas, kaarsen en breiwerk zijn populair. Als je souvenirs wilt kopen, dan vind je tijdens deze uitstapjes buiten de duurdere winkelstraten van de stad enkele van de beste Belgische herinneringen om mee naar huis te nemen.

4. Online spelletjes en entertainment

Zorg ervoor dat je iets te doen hebt gedurende de reistijd tussen plaatsen of van de ene locatie naar de andere. Of gewoon terwijl je aan het ontspannen bent in je accommodatie, ter voorbereiding op het volgende uitstapje en avontuur. Kaartspelletjes, e-sport kijken, en zelfs wat sport wedden of podcasts kijken. Kies iets dat je gemakkelijk op je telefoon kunt doen zonder al je data te gebruiken. Het is een prachtige manier om je te vermaken, en als het de sporten zijn waarnaar je kijkt en waarop je wedt, dan is het een fantastische manier om op de hoogte te blijven van wat er met je favoriete sportteams gebeurt. Het zal ook zorgen voor wat entertainment en rust tijdens het reizen.

Er zijn enkele leuke spelletjescafés in de stad waar je andere enthousiastelingen kunt ontmoeten en zelfs competitief kunt spelen als dit je ding is. De stad staat ook op de lijst om in de nabije toekomst gastheer te zijn van enkele grote e-sportcompetities, dus houd de "wat gebeurt er"-agenda in de gaten en plan je reis naar de hoofdstad op het juiste moment. Er zijn talloze stadsgidsen en gratis adviezen zoals deze online te vinden. Besteed wat tijd aan lezen voordat je de straat op gaat.

5. Wandelingen buiten

Wandelen door de stad en door de grote winkelstraten is een van de beste dingen voor bezoekers om te doen in de stad. Beide, tussen de activiteiten door, als onderdeel van de bovengenoemde activiteiten of als een volledig aparte activiteit. De stad heeft enkele van de beste binnenstedelijke groene ruimtes van Europa en is een bezoek waard. Net als in andere steden is er een tendens tot autovrije zones, en in de binnenstad van Brussel is dat niet anders, wat mooie buurtwandelingen oplevert. Een wandeling door de Europese wijk en het mode district zijn bijvoorbeeld twee van de vele goede buurtwandelingen.

Als je van iets actievers houdt, dan zijn er ook een aantal geweldige wandelingen net buiten de stad en plaatsen als Dréve du Comte Loop van Boondael - Boondaal en nog veel meer. Voor deze wandelingen zul je meer voorbereiding moeten treffen, en het zullen niet zomaar wandelingen zijn. Water, voedsel en de juiste schoenen zijn dus essentieel. Nogmaals, het zal velen verbazen dat Brussel voor zo'n kleine stad bekend staat om zijn wandeltochten. Velen daarvan liggen op minder dan 5 kilometer van het stadscentrum en kunnen worden bereikt vanuit de meeste toeristenhotels.

6. Bezienswaardigheden bekijken

Brussel is de zetel van het Europees Parlement, en als stad heeft het een zeer bedrijvige werksfeer, in die zin dat het een centrum van onderwijs en werkgelegenheid is voor de hele regio. Bezienswaardigheden zijn enorm populair bij buitenlandse toeristen en Belgen uit andere steden in de buurt. Als je in Brussel bent, moet je dingen zien zoals het Atomium (een bezienswaardig gebouw in Brussel dat je op je lijst van bezienswaardigheden moet hebben staan, het stelt een ijzerkristal voor dat 165 miljoen keer is vergroot). De Grote Markt (die in het hart van het oude Brussel ligt en een van de best bewaarde pleinen van heel Europa is), zoveel mogelijk kerken en natuurlijk de Beurs. Dit zijn enkele van de beroemdste bezienswaardigheden ter wereld en als u dus in Brussel bent, moet je ze zien en genoeg tijd doorbrengen in en met deze monumenten en maatschappelijke kunstwerken. Het bekijken van bezienswaardigheden moet selectief zijn en er moet voldoende tijd worden besteed aan elk van de plaatsen die je wilt bezoeken. Ja, het is een kleine stad, maar er zijn een aantal beroemde bezienswaardigheden waarvoor je van te voren je onderzoek naar moet hebben verricht en een lijst aan favorieten van moet hebben opgesteld.

7. Chocolade

De stad staat bekend om de chocolade, en voor velen is Brussel de wereldhoofdstad van de chocolade, en met een goede reden ook. Je kunt er niet alleen een rondleiding volgen en de geschiedenis van chocolade bekijken, maar je kunt er ook proberen chocolade te maken en je tegoed doen aan het eten van alle verschillende soorten chocolade die je maar kunt bedenken. Het Belgische chocoladedorp is een van de topplaatsen om te bezoeken, en of je nu van chocolade houdt of niet, het is een fascinerende geschiedenis, en het verhaal van de Belgische chocolade zal je doen verlangen om het te proeven. In verschillende hotels in de stad staat je verblijf in het teken van chocolade, met chocolademaaltijden, rondleidingen, workshops en beeldententoonstellingen. De stad is onlosmakelijk verbonden met chocolade, en als je een bezoek brengt, dan zal je vertrouwd moeten raken met de chocolade. Veel reizigers naar de hoofdstad willen chocolade mee naar huis nemen. Het is een geweldig idee, maar het moet deel uitmaken van het gesprek en de vragen die je stelt wanneer je het koopt, omdat niet alle chocolade goed zal reizen, en sommige misschien in een koeltas moeten.

8. Bier

Bier en België zijn synoniem met elkaar, en de geschiedenis van de stad is intrinsiek verbonden met bier. Het werd oorspronkelijk gebrouwen in de vele kloosters rond de stad, en als zodanig zullen de biertochten niet altijd in de plaatselijke populaire stadspubs plaatsvinden.

Er is een enorme lijst van Belgische bieren die je gewoon geproefd moet hebben als je in de stad bent. Net als bij de chocolade behoren de rondleidingen en proeverijen van bier tot de beste ter wereld. De Brusselse bar- en bierscene is relatief nieuw, maar er zijn meer dan 300 echte bars waar bier geschonken wordt en waar je niet moe van zult worden als je in Brussel bent. Je had al wat onderzoek moeten doen voor je hierheen kwam, maar als je eenmaal weet welke bieren je lekker vindt, dan is het een geweldige manier om een deel van de tijd die je in Brussel bent door te brengen met het proeven van het beste dat de Belgische brouwers te bieden hebben. Als je bier mee naar huis wilt nemen, kan je het het beste laten verzenden en bezorgen, aangezien dit over het algemeen als veiliger wordt beschouwd dan het zelf proberen in te pakken en het ofwel zelf naar huis te rijden of ermee te vliegen.

9. Interactie met de lokale bevolking

Er gaat niets boven reizen naar een nieuwe plaats en dan in staat zijn om tijd door te brengen met de plaatselijke bevolking. Brussel als geheel is officieel erkend als tweetalig, maar in werkelijkheid is het drietalig: Frans, Vlaams en Engels worden er op grote schaal gesproken, waardoor het vrij gemakkelijk is om de plaatselijke bevolking te ontmoeten en zich onder hen te mengen, ongeacht waar je vandaan komt.

Houd er rekening mee dat Brussel, net als veel andere Europese wereldsteden, ongelooflijk divers is, en dat je met veel verschillende culturen en volkeren in contact zult komen. Waarvan de meesten nu vloeiend Engels spreken. Als dat niet lukt, is het raadzaam een vertaaldienst op Google te gebruiken, en zowel het Frans als het Vlaams zullen je uit elke miscommunicatie halen die je tegenkomt. De Brusselaars zijn ongelooflijk vriendelijk, maar vergeet niet dat Brussel een internationale stad is en dat je dus je verstand erbij moet houden om van de stad en haar inwoners te genieten.

10. De striproute of stripverhaal

Van beroemde strips zoals Kuifje en de Smurfen, is er een beroemde wandeling door de binnenstad die bedekt is met muurschilderingen van de bekende tekenfilms en stripverhalen en meer, wat zorgt voor een prachtige ervaring. Het viert de geschiedenis van het stripverhaal en de strip in het land, en men zal verbaasd zijn over de rijke strip- en tekenfilmcultuur in Brussel. Het stripboekencentrum zelf zal je een eeuwigheid vermaken dankzij de voortdurend ronddraaiende, prachtige strips en tekeningen. Zij documenteren de opkomst van de Franse en Belgische strip, en de geschiedenis van Kuifje is een van de meest bezochte tentoonstellingen in de stripwereld. Er zijn enkele fantastisch nagebouwde decors en displays die de stripwereld tot leven brengen en voor een prachtige, onvergetelijke ervaring zorgen.

Brussel mag dan klein zijn, maar haar status als wereldstad van belang, intrige, cultuur en activiteit is onovertroffen. Elke gelegenheid om deze stad te bezoeken of er tijd door te brengen moet met beide handen worden aangegrepen, en de activiteiten en avonturen die hierboven zijn beschreven, zullen je de rest van je leven bijblijven. Het beste advies is om van tevoren te plannen en de verschillende dingen die je wilt doen te boeken. Zaken als rondleidingen, chocolade en bierproeven moeten allemaal van tevoren worden geboekt.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]