De Zuidmarkt

Geschreven door - 23 aug. 2005, 00:00 (Bijwerken: 04 jul. 2019, 11:39)
De Zuidmarkt
De Zuidmarkt heeft de reputatie de grootste markt van Europa te zijn na die van Vintimille, aan de Italiaanse Riviera. Gemiddeld 450 handelaars stellen er hun waren tentoon, voornamelijk voeding en kleding.

De aangeboden waren komen uit de vier windstreken, maar u vindt er vooral Afrikaanse en mediterrane en ook typische Belgische producten. De Zuidmarkt bruist. De verkooptechniek bestaat erin harder dan zijn buur te roepen. Niets voor u als u niet tegen een massa volk en lawaai kunt...

Op deze markt worden ook platen verkocht: struiken, potplanten, bloemen, zaden... Hier vindt u wat u nodigt heeft om uw interieur nieuw leven in te blazen of om uw tuin op te frissen. Ga ook eens langs bij de winkel met Spaanse specialiteiten aan het begin van de markt. Als u houdt van chorizo en lomo, zult u er zonder twijfel watertanden. Aan de stand met Marokkaanse pannenkoeken stelt u zelf uw pannenkoek samen met drie ingrediënten. Heerlijk met verse muntthee. Las hier zeker een eetpauze in, u zult niet ontgoocheld zijn!

De Zuidmarkt vindt elke zondag plaats van 6.00 tot 14.00u. We raden u aan er met het openbaar vervoer naartoe te gaan. U kunt er gemakkelijk terecht met metro, tram, bus en trein. Komt u toch met de wagen, dan kunt u een poging wagen op de speciaal ingerichte parking. Opgelet, u moet er betalen! De beste zaakje zijn aan het einde van de markt te doen. Zakken fruit aan 1 euro. En als u geduld heeft, kunt u het niet verkochte fruit en de niet verkochte groenten na afloop zelfs gratis meenemen!

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Gare du Midi

Gare du Midi

A l'arrière de la Place V. Horta 1060

Lees verder

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]