Dirk Bikkembergs: van de "Zes van Antwerpen" tot "FC Fossombrone"

Geschreven door BrusselsLife Team - 27 sep. 2006, 00:00 (Bijwerken: 25 aug. 2015, 14:59)
Dirk Bikkembergs: van de "Zes van Antwerpen" tot "FC Fossombrone"
Dirk Bikkembergs is zonder twijfel de creatiefste Belgische ontwerper. Hij is geboren in Bonn in 1959 en is lid van de "Zes van Antwerpen".

Al bij zijn eerste collecties was de invloed van sport op zijn creaties duidelijk. Zijn schoenencollecties hebben hem internationale bekendheid opgeleverd. Eenvoudige lijnen, levendige kleuren en grafische vormen... Dirk Bikkembergs maakt er indruk mee. Dirk Bikkembergs is meer dan een lijn of een silhouet. Het is een bovenal een state of mind. Want ook al heeft hij geen revolutie teweeggebracht in de mode- of de sportwereld, hij confronteert deze twee werelden met elkaar om zo tot een nieuw genre te komen. Vandaag de dag is de ontwerper eigenaar van de Italiaanse voetbalclub FC Fossombrone, die hij gebruikt als onderzoekslaboratorium en als etalage. De exclusieve fanshop van de club is ingehuldigd op 18 september jongstleden. Het is de enige winkel ter wereld met de collectie die Bikkembergs uitsluitend voor zijn club heeft ontworpen. Voetbaltruitjes, tassen, ondergoed en de voetbalschoenen "Bix", gesigneerd door de ontwerper.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]