Cd shops: een koopje?

Muziek, video, boeken en tijdschriften
Geschreven door Rédaction BrusselsLife.be - 11 dec. 2005, 00:00 (Bijwerken: 04 jun. 2020, 10:32)
Cd shops: een koopje?
Enkele onwrikbare zaken blijven een nederige traditie volgen: cd's kopen. Ondanks de onophoudelijke prijsstijgingen, valt er een alternatief van dergelijke desiderata te overwegen.

Tijdens de 21e Eeuw, bestaat de mogelijkheid om zijn droomalbum te bemachtigen, aan een gereduceerde prijs en zonder de minste kras erop. Het is alleen maar nodig om de goeie adresjes te kennen, plaatsen waar verstijfde melomanen voorbijkomen, gepassioneerd door de melodieën opgenomen op audio-support.

Ons overzicht start bij de beste tweedehands-winkels, laten we beginnen bij « Arlequin» , vlakbij de Naamse Poort. Verwacht u aan een uitgebreide verzameling van discs, in genres die gaan van funk tot reggae en van pop tot rock.

In het centum van de stad, buiten de onvermijdbare « Pêle-mêle » , brengt onze muzikale uitstap ons voor de deuren van « United Music », klein etablissement gewijd aan een snerpende muziek: electronic, rock, hip-hop, jazz en world voeden dagelijks de bakken van de boetiek. Op een waterstraal van Manneke Pis, verbergt de tweede winkel « Arlequin»zich in de schaduw van de wederkerende flashes van de toeristen. Deze plek, een onuitputtelijke mijn aan ontdekkingen en verzamel-cd's, nodigt uit om gevarieerde stijlen te peilen: rock, jazz, punk, industriële muziek en andere imports. Op enkele passen verwijderd van de Nieuwstraat, « DiscOsold » (Adolphe Maxlaan 97, 1000 Brussel) presenteert zijn bezoekers een weelderig muzikaal palet. Een onontkoombare plek voor de kerst- en eindejaarsfeesten: klassieke muziek, jazz, rock, variété, electro, hip-hop: het is moeilijk om hier niet het object van je begeerte te vinden.

Caroline Music is opnieuw open. De nieuwe muziekwinkel zit op de Anspachlaan.

Om te eindigen, maken we een omweg via de Louizalaan, waar de melomaan de « Hors-Serie » kan aandoen . Verheven op de tweede verdieping van een gebouw langs de weg, is er deze winkel te vinden, die eveneens overloopt van een ongelofelijk assortiment, gaande van klassieke muziek tot de chanson française. Hoe zou het mogelijk kunnen zijn om, in deze omstandigheden, zijn lievelingsalbum te ontlopen? Het koopje, ligt bijgevolg binnen (tweede) hand(s)bereik, in Brussel.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]