Door paarden getrokken verzameling: trek paarden aan om onze afval op te halen

Geschreven door Kaya Josse - 06 apr. 2018, 14:15 (Bijwerken: 13 jun. 2019, 22:45)
Door paarden getrokken verzameling: trek paarden aan om onze afval op te halen
Meer ecologisch en economisch paarden aangetrokken aan in Brussel sinds 2011.

Een beetje geschiedenis...
Verschijnt rond de 18e eeuw en van een krachtig en groot ras, trek paarden worden vaak gebruikt om voertuigen en verschillende materialen te slepen. Op ons continent werden ze aanvankelijk gekozen om militaire en landbouwactiviteiten uit te voeren, evenals andere diensten, zoals het vervoeren van mensen. Na de ontwikkeling van de spoorwegen en het openbaar vervoer is het gebruik ervan verouderd. Hun fokkerij is dan gericht op een doel van menselijke consumptie. Het is pas sinds de jaren 90 dat ze opnieuw worden gebruikt in de context van paardrijden en rijden.


Voordelen op verschillende niveaus
Dit type afvalophaling maakt het mogelijk om het paard gelijk te stellen aan hedendaagse kwesties zoals duurzame ontwikkeling. In tegenstelling tot de traditionele afvalinzameling vervuilt de door paarden getrokken verzameling minder en moedigt ze burgers aan om het milieu te respecteren. Vanuit economisch oogpunt levert het minder kosten op, vooral bij het onderhoud van het paard dat minder duur is dan dat van een vuilniswagen of andere uitrustingen. Bovendien intrigeert dit soort initiatieven zowel kinderen als volwassenen, die niet aarzelen om hun smartphone uit te doen om een ​​foto te maken en contact op te nemen met de werkers die de paarden begeleiden.


Het apparaat is geschikt voor gebruik in de stad en stelt paarden in staat zware lasten te dragen en regelmatig veilig te stoppen. Er is ook een periode van aanpassing om dieren in staat te stellen hun nieuwe omgeving te ontdekken in optimale omstandigheden. Gedurende deze periode zijn de te slepen lasten minder belangrijk en neemt de arbeidstijd van het paard af.


Het gebeurt in Brussel
De eerste gemeente in Brussel die kiest voor paardencollectie, heeft Schaarbeek nu drie trekpaarden. Geïnstalleerd in Josaphat Park reizen ze dagelijks om wat afval te verzamelen.
 

Als je onlangs in het Zoniënwoud bent gelopen, heb je misschien al de zes paarden en twee ezels gezien, die onlangs druk zijn geweest met het ophalen van de vele vuilnisbakken die er zijn.
 

Wees alert en aarzel niet om een ​​kleine foto van dit nieuwe moment te maken!

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]