TOP

D*TOURS : gesproken stadsrondritten

BrusselsLife Team.

05 Jul 2012, 05:07 Last Updated: 13 Dec 2012, 07:12

Uw stadsbezoek begint steeds op een wel bepaalde plaats ergens in de stad. Op uw oren hebt u een koptelefoon die verbonden is aan een cd-player. U drukt op Play. Een stem nodigt u uit om te volgen. Geleidelijk aan vindt u het juiste ritme, en ziedaar, u bent vertrokken... voor een wandeling in de stad. Geleid door het geluid van de cd, wordt u ondergedompeld in een geluidsuniversum op de grens tussen werkelijkheid en fictie. Dit ritme laat het toe om een evenwicht te vinden tussen wat u ziet en wat u hoort-de buurt waar u wandelt- en hetgeen waar u naar luistert(commentaren, muziek, geluiden, interviews, filmuitreksels).

De derde rondleiding van D*TOURS in Brussel verheerlijkt de mooiste plaats in de hele wereld, zonder overdrijven één van de mooiste historische plekjes in Brussel. De Grote Markt vertegenwoordigt het hart van Brussel, niet alleen door haar prachtige gebouwen maar ook door het labyrint van kleine straatjes... een authentieke wandeling waar architectuur, geschiedenis, legendes, gastronomie, folklore en Brussels surrealisme vermengd worden.

Wilt u meer weten over de Marollen?

Gekend in heel België, zoals onze wielrenners en onze voetbalspelers, zijn de Marollen voor het merendeel van onze landgenoten een soort van populaire mythe. We kennen allemaal de dagelijkse vlooienmarkt op het plein midden in de Marollen en het zalige dialect dat er door de echte Brusselaars gesproken wordt, een mengeling van het Frans, het Vlaams en zelfs het Spaans...#8211;het Brusseleer- uniek in deze buurt. Nochtans kennen we meestal de echte geschiedenis van de Marollen niet en met spijt in ons hart moeten we vaststellen dat het oude hart van Brussel aan het verdwijnen is, naarmate de hoge gebouwen er opschieten als paddestoelen. Gelukkig is er de eerste rondleiding van D*TOURS™ die het oude hart van Brussel ophaalt, het broederlijke, ironische, surrealistische, warme hart van Brussel. De Marollen zijn zo origineel, zo rijk aan tradities, zo vol van menselijke warmte.
Culturele Plaatsen Musea