D*TOURS : gesproken stadsrondritten

Geschreven door BrusselsLife Team - 09 aug. 2005, 00:00 (Bijwerken: 11 mrt. 2022, 10:19)
D*TOURS : gesproken stadsrondritten
Uw stadsbezoek begint steeds op een wel bepaalde plaats ergens in de stad. Op uw oren hebt u een koptelefoon die verbonden is aan een cd-player. U drukt op Play. Een stem nodigt u uit om te volgen.

De derde rondleiding van D*TOURS in Brussel verheerlijkt de mooiste plaats in de hele wereld, zonder overdrijven één van de mooiste historische plekjes in Brussel. De Grote Markt vertegenwoordigt het hart van Brussel, niet alleen door haar prachtige gebouwen maar ook door het labyrint van kleine straatjes... een authentieke wandeling waar architectuur, geschiedenis, legendes, gastronomie, folklore en Brussels surrealisme vermengd worden.

Wilt u meer weten over de Marollen?

Gekend in heel België, zoals onze wielrenners en onze voetbalspelers, zijn de Marollen voor het merendeel van onze landgenoten een soort van populaire mythe. We kennen allemaal de dagelijkse vlooienmarkt op het plein midden in de Marollen en het zalige dialect dat er door de echte Brusselaars gesproken wordt, een mengeling van het Frans, het Vlaams en zelfs het Spaans...#8211;het Brusseleer- uniek in deze buurt. Nochtans kennen we meestal de echte geschiedenis van de Marollen niet en met spijt in ons hart moeten we vaststellen dat het oude hart van Brussel aan het verdwijnen is, naarmate de hoge gebouwen er opschieten als paddestoelen. Gelukkig is er de eerste rondleiding van D*TOURS™ die het oude hart van Brussel ophaalt, het broederlijke, ironische, surrealistische, warme hart van Brussel. De Marollen zijn zo origineel, zo rijk aan tradities, zo vol van menselijke warmte.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]