TOP

Het is maar één stap van het salon naar het terras

Rédaction BrusselsLife.be.

19 Mar 2011, 05:03 Last Updated: 25 Jan 2013, 13:01

Dankzij de ontwikkeling van nieuwe materialen die water- en zonresistent zijn, is er nu een uitgebreid aanbod tuinstoelen.

Ook al worden plastic tuinmeubilair nog steeds verkocht en zijn ideaal voor kleine budgetten, de designtrend wordt bevestigd. We leven niet langer buiten zoals vroeger. Buitensalons zijn synoniem geworden met comfort en ontspanning. In deze sector kunnen we drie trends onderscheiden: design en kleurrijk, luxe en naturel.

Design en kleur

De eerste categorie bevat de kleurrijke meubelen, ontworpen door kunstenaars met een grenzeloze verbeelding. Een voorbeeld is het volledige meubelgamma van Fermob. Toegankelijk, aanpasbaar aan alle persoonlijkheden, de Fermob meubelen zijn gemaakt van metaal en sommige modellen zijn bedekt met een heel stevig polyester doek. De kleuren gaan van sober tot opvallend, er is voor elk wat wils.

Luxe

Een andere trend zijn de luxematerialen. Poly rotan, geweven hars... de nieuwe materialen zijn bestand tegen regen en zon men kan er meubelen met voluptueuze rondingen mee maken. Dedon, de referentie, heeft Dedon een synthetische vezel ontwikkeld waarmee men alle mogelijke hoeken en rondingen kan vormen.

Naturel

Tot slot blijven de natuurlijke materialen, die al enkele jaren ingeburgerd zijn, een degelijke vaste waarde. Teak en andere tropische boomsoorten voeren de rangschikking aan. Als merk kunnen we Royal Botania, Unopiu en Tectona vermelden voor hun uitstekende kwaliteit en het steeds vernieuwde design.

Blog