TOP
-->

Een Chinese dag in Brussel

Olivia Regout. Uitgaan & Vrije tijd

20 Jan 2012, 05:01 Last Updated: 28 Jan 2020, 13:01

Wilt u er op uit zonder een lange vliegreis te moeten maken? Volg de gids! Taï Chi, kalligrafie, theeceremonie, Chinese supermarkt... Vandaag ontdekt u China in Brussel. Vandaag maakt u kennis met China in Brussel.

10u30: Afspraak in de "Grande Muraille"

Als u de boekhandel Grande Muraille binnenstapt, wordt u onmiddellijk overspoeld door een gevoel van ontheemding. De winkel is gedecoreerd met Chinese afdrukken, affiches en beeldjes. De sfeer is er kleurrijk dankzij de prachtige Chinese vliegers die tegen de muren hangen. U kunt uw keuze maken uit een uitgebreide reeks boeken. U kunt er veel te weten komen over astrologie, gevechtsporten, de Chinese keuken, acupunctuur, de Chinese taal en de literatuur van het land. Wij hebben er alvast veel materiaal gevonden voor onze namiddagactiviteit (kwasten, rijstpapier, Chinese inkt...). La Grand Muraille: Ruysbroeckstraatgalerij 5, 1000 Brussel

11u30: We dalen af naar boetiek Tsin-Dia

Tsin-Dia biedt de liefhebbers van China kledij en accessoires van Chinese ontwerper: kleedjes van Shanghai, vesten met Maokraag, traditionele kledij, juwelen en zelfs enkele decoratiesukken. Tsin Dia Boutique: Lombardstraat 74, 1000 Brussel.

12u30: Tijd voor de lunch

In het kleine China Town van Brussel, tussen de Beurs en het Sint-Katelijneplein, in de omgeving van de Zwarte Zusterstraat, bieden tal van Aziatische restaurants traditionele gerechten. Raadpleeg ons adresboek met Aziatische restaurants om kennis te maken met de adresjes.

14u00: Afspraak bij Rouge

U heeft voldoende gegeten? U heet materiaal gevonden om uw bibliotheek en kleerkast aan te vullen? Laten we nu werken aan een herinrichting van uw interieur. Bent u eerder voor zen en Feng-Shui of houdt u eerder van Chinese decoratie? Rouge heeft een uitgebreid aanbod meubelen, keramiek en geschenkartikelen geïmporteerd uit China. Rouge: Antoine Dansaert straat 10, Brussel.

15u00: Richting supermarkt Kam Yuen

Het is al tijd om te beslissen wat we vanavond zullen eten. Waarom niet zelf iets bereiden uit et kookboek dat u vanmorgen kocht? Bij Kam Yuen vindt u een ongelooflijk aanbod Aziatische voedingsproducten. Kam Yuen Supermarket: Zwarte Zusterstraat 2-4, Brussel.

16u00: Tea time bij Nong Cha

Ook wij willen deelnemen aan het thee-uurtje. Zeker als we in de buurt van Nong Cha zijn, de echte Chinese theetempel in Brussel. Kies uit 60 theesoorten: zwarte, groene, witte, rode, blauwe, gele,... theeën. U zult er veel leren over de kunst van de theeceremonie. Nong Cha : Antoine Dansaertstraat 4, 1000 Brussel.

17u00: Les Chinese kalligrafie

Laat ons nog wat verder gaan in de ontdekking van de Chinese cultuur. Atelier-Churchill leert u de traditionele Chinese kunst: lessen Chinese kalligrafie, Chinees schilderen, printen met Chinese inkt en maskers maken... U leert er alles over technieken, papiergebruik, de effecten van Chinese inkt, enz. L'Atelier-Churchill: Winston Churchillaan 228, 1180 Ukkel.

18u30: Les Tai Chi Chuan

Hier beleeft u de Chinese cultuur op een heel andere manier. Werk aan uw energie in de Thai Chi Academy. Draag een soepele uitrusting en probeer een gevechtsport uit. De sessie Tai Chi Chuan begint met heel oude ademhalingsoefeningen. Men moet het lichaam ontspannen en de geest tot trust brengen, de ademhaling vrijmaken en de energetische kanalen openen vooraleer met de typische Tai Chi oefeningen te beginnen. Ga de uitdaging aan een ontdek uw lichaam en nieuwe ervaringen. De Thai Chi Academy: Pater Eudore Devroyestraat 96, 1150 Brussel. En ja, de dag loopt op z'n einde. Wat vond u van de ontdekkingen? Vraagt het om meer? En waarom niet eens de Brusselse musea ontdekken om meer te leren over het China van gisteren en vandaag? Olivia Regout

Bezoeken & Ontdekkingen Chinees Decoratie Boekenwinkels Kaarten en briefpapier Supermarkten Pan-Aziatisch Musées & Expositions Koffie en thee Lessen, stages en workshops Kalligrafie Tai chi Tai Chi, Yoga Restaurants