Een gepast montuur kiezen: een kwestie van morfologie

Brillen en opticiens
Geschreven door BrusselsLife Team - 14 jan. 2009, 00:00 (Bijwerken: 04 mei 2020, 12:47)
Een gepast montuur kiezen: een kwestie van morfologie
Heel vaak verharden de blik en geven ze een strenge indruk. Vooral te vallen voor het allernieuwste model, leest u best even deze korte samenvatting over de morfologie van het gezicht.

Elk gezicht, zijn montuur! Het eenvoudigste is een ovaal gezicht. Dat verdraagt bijna elk montuur. Het volstaat goed de verhoudingen te respecteren. Ronde gezichten zijn ideaal voor rechthoekige frames. Deze breken het ronde aspect. Mensen met lange gezichten moeten hoekige monturen vermijden. Ze kiezen best voor een afgerond of ovaal exemplaar. Dit geldt ook voor wie eerder hoekige trekken heeft (kaak). Dan kiest u eerder voor een afgerond montuur dat de hoeken afzwakt. Heeft u een driehoekig gezicht? Ga dan voor een halve cirkel.

Gebreken wegwissen Monturen kunnen ook een aantal kleinere gebreken van het gezicht verbergen. Een brede neus verfijnt met een fijne, eenvoudige en donkere brug. Glazen zonder rand flatteren meer. Als u een grote neus heeft, kiest u best voor een lage brug die de lengte doorbreek. Wie een korte neus heeft kiest voor een hoge brug en een fijn montuur waardoor de ganse neus zichtbaar is. Ogen te dicht bij elkaar? Opteer voor een transparante brug transparant of voor franje aan de armen die de indruk geven te verbreden. Als uw ogen te ver uit elkaar staan, kiest u best randloze frames of een brug in een donkere kleur.

Kleur bekennen Ga voor het kiezen van de kleur van het montuur tewerk zoals bij het kiezen van kledij. Hou rekening van uw huidskleur, de kleur van uw haar en die van uw ogen. Als u niet kunt kiezen, ga dan voor een basismodel en schaf u meerdere laag geprijsde exemplaren aan.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]