TOP
-->

Een gepast montuur kiezen: een kwestie van morfologie

BrusselsLife Team. Brillen en opticiens

05 Jul 2017, 00:07 Last Updated: 04 May 2020, 12:05

Heel vaak verharden de blik en geven ze een strenge indruk. Vooral te vallen voor het allernieuwste model, leest u best even deze korte samenvatting over de morfologie van het gezicht.

Een gepast montuur kiezen: een kwestie van morfologie
Een gepast montuur kiezen: een kwestie van morfologie

Elk gezicht, zijn montuur! Het eenvoudigste is een ovaal gezicht. Dat verdraagt bijna elk montuur. Het volstaat goed de verhoudingen te respecteren. Ronde gezichten zijn ideaal voor rechthoekige frames. Deze breken het ronde aspect. Mensen met lange gezichten moeten hoekige monturen vermijden. Ze kiezen best voor een afgerond of ovaal exemplaar. Dit geldt ook voor wie eerder hoekige trekken heeft (kaak). Dan kiest u eerder voor een afgerond montuur dat de hoeken afzwakt. Heeft u een driehoekig gezicht? Ga dan voor een halve cirkel.

Gebreken wegwissen Monturen kunnen ook een aantal kleinere gebreken van het gezicht verbergen. Een brede neus verfijnt met een fijne, eenvoudige en donkere brug. Glazen zonder rand flatteren meer. Als u een grote neus heeft, kiest u best voor een lage brug die de lengte doorbreek. Wie een korte neus heeft kiest voor een hoge brug en een fijn montuur waardoor de ganse neus zichtbaar is. Ogen te dicht bij elkaar? Opteer voor een transparante brug transparant of voor franje aan de armen die de indruk geven te verbreden. Als uw ogen te ver uit elkaar staan, kiest u best randloze frames of een brug in een donkere kleur.

Kleur bekennen Ga voor het kiezen van de kleur van het montuur tewerk zoals bij het kiezen van kledij. Hou rekening van uw huidskleur, de kleur van uw haar en die van uw ogen. Als u niet kunt kiezen, ga dan voor een basismodel en schaf u meerdere laag geprijsde exemplaren aan.

Brillen en opticiens Mode Brillen en opticiens