Een kopje thee?

Geschreven door Olivia Regout - 25 apr. 2012, 00:00 (Bijwerken: 14 mrt. 2018, 11:45)
Een kopje thee?
Haal de petits fours en andere heerlijkheden boven, het is teatime!

Of u nu thee drinkt met een wolkje melk, met suiker, een lepeltje honing of puur, we begeleiden u op Chinese, Indische, Sri-Lankese paden... De reis zal u zonder twijfel verleiden. Thee is binnenkort de drank om uw dorst te lessen! 

Wereldwijd worden dagelijks meer dan 500 miljoen tassen thee gedronken. En hoeveel thee drinkt u? Theedrinkers hebben elk hun eigen rituelen en gewoontes. Iedereen heeft zijn voorkeur wat betreft theekleur, infusietijd, gebruiksfrequentie,... Aan u om de producten te testen en te ontdekken welk type thee u het meest ligt.

Bent u eerder voor earl grey thee? Drinkt u klokvast uw kopje thee? God save the Queen... So British! Om 4 uur stipt klinkt het geluid van uw waterkoker uit de keuken. Een geutje melk in uw bowl en een vingertje in de lucht, u lijkt een personage uit een roman van Jane Austen te zijn. U drinkt uw thee met stijl.

Drinkt u acht kopjes groene thee per dag? Sinds u las over de weldaden van deze thee, is ze uw verjongingskuur. U drinkt de thee warm, koud, lauw op elk uur van de dag.

Theïne? Niet te veel voor mij, dank u. U heeft nood aan cafeïne om van start te gaan. U drinkt de ganse dag door koffie. Thee drinkt u maar twee of drie keer per jaar wanneer u geen koffie meer heeft op een zondagnamiddag. Misschien kunnen wij uw gewoontes veranderen met wat volgt...

TeaWorld Rendez-vous @ Tour & Taxis
Ga naar de tweede editie van "TeaWorld Rendez-vous"! Ontdek smaken uit de hele wereld: alle soorten en kleuren thee uit tal van culturen... Dit is meer dan alleen een theebeurs, het is een ontmoetingsplaats voor de liefhebbers van deze drank met haar vele geneugten! Neem deel aan TeaWorld Rendez-vous @ Tour & Taxis.

Thee: rituelen en deugden
Heilig in China of Japan. Uitgegeven door de Britten, thee en de filosofie die erbij hoort, zijn Europa binnengevallen. De Engelsen drinken het enkel om 16u, adepten drinken het de ganse dag door. En er zijn tal van variëteiten. Sterk om de dag te beginnen, licht en ontspannend 's avonds, thee heeft vele voordelen. Ontdek thee: rituelen en deugden.

Waar thee kopen in Brussel?
U kunt thee kopen in alle supermarkten op de hoek. De schappen puilen uit van kleine kleurrijke doosjes. Er is er voor elk smaak, van kamille-infusie tot groene, rode, zwarte of witte thee. Kunnen de kant-en-klare zakjes u niet bekoren? Afspraak in een van de gespecialiseerde winkels in Brussel. Enkele goede adresjes waar u de beste thee kunt vinden... Ontdek uw theewinkels in Brussel.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]