TOP

Een milieuvriendelijke markt

Rédaction BrusselsLife.be.

27 Jun 2016, 08:06 Last Updated: 04 Jul 2019, 11:07

Een gloednieuwe milieuvriendelijke markt wacht u elke donderdag op tussen 12 en 20 uur op een steenworp afstand van het Koninklijk Circus, in de Onze-Lieve-Vrouw-Ter-Sneeuw wijk in Brussel.

Een milieuvriendelijke markt
Een milieuvriendelijke markt

Avondmarkten zijn populairder dan ooit in Brussel! Na de streekproducten markt van Etterbeek, de biologische markt van het Luxemburgplein, is het nu in de Onderwijsstraat (achter het Federaal Parlement) dat de markthandelaren u voor een "Culinair Rendez-vous" opwachten, elke donderdag tussen 12 en 20 uur.

Streekproducten en biologische producten

Fruit, groente, vlees, vleeswaren, kazen en bijvoorbeeld broden... Al deze producten hebben iets met elkaar gemeen: het zijn streekproducten of producten afkomstig uit de biologische landbouw. De nadruk ligt op korte lijnen en duurzame productie.

Ecologisch duurzaam

Deze markt is een milieuvriendelijke markt. Dit houdt de volgende principes in: onverkochte voedingswaren worden herverdeeld onder voedselhulp verenigingen, handelaren bieden papieren of herbruikbare tassen aan klanten aan die hun boodschappentas vergeten zijn en afvalscheidingsbakken worden aan publiek en fruit-en groenteverkopers ter beschikking gesteld..

Een drankje met vrienden

De markt blijft bovenal een plaats van ontmoeting en gezelligheid. Na het boodschappen doen, kunt u komen genieten van een drankje in een van de kraampjes van handelaren in biodynamische wijn of van een biertje gemaakt in een lokale kleine bierbrouwerij.

Biowinkels Hi-Fi Bieren Eten Bakkers Delicatessenzaak Slager Vismarkten Chocoladefabrikanten en –winkels Kaaswinkels Boerenmarkt Supermarkten