Een milieuvriendelijke markt

Geschreven door Rédaction BrusselsLife.be - 26 jun. 2016, 00:00 (Bijwerken: 12 jan. 2022, 04:42)
Een milieuvriendelijke markt
Een gloednieuwe milieuvriendelijke markt wacht u elke donderdag op tussen 12 en 20 uur op een steenworp afstand van het Koninklijk Circus, in de Onze-Lieve-Vrouw-Ter-Sneeuw wijk in Brussel.

Avondmarkten zijn populairder dan ooit in Brussel! Na de streekproducten markt van Etterbeek, de biologische markt van het Luxemburgplein, is het nu in de Onderwijsstraat (achter het Federaal Parlement) dat de markthandelaren u voor een "Culinair Rendez-vous" opwachten, elke donderdag tussen 12 en 20 uur.

Streekproducten en biologische producten

Fruit, groente, vlees, vleeswaren, kazen en bijvoorbeeld broden... Al deze producten hebben iets met elkaar gemeen: het zijn streekproducten of producten afkomstig uit de biologische landbouw. De nadruk ligt op korte lijnen en duurzame productie.

Ecologisch duurzaam

Deze markt is een milieuvriendelijke markt. Dit houdt de volgende principes in: onverkochte voedingswaren worden herverdeeld onder voedselhulp verenigingen, handelaren bieden papieren of herbruikbare tassen aan klanten aan die hun boodschappentas vergeten zijn en afvalscheidingsbakken worden aan publiek en fruit-en groenteverkopers ter beschikking gesteld..

Een drankje met vrienden

De markt blijft bovenal een plaats van ontmoeting en gezelligheid. Na het boodschappen doen, kunt u komen genieten van een drankje in een van de kraampjes van handelaren in biodynamische wijn of van een biertje gemaakt in een lokale kleine bierbrouwerij.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Place Poelaert, sur les marches du Palais de Justice

Place Poelaert, sur les marches du Palais de Justice

Palais de Justice 1000

Lees verder

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2023 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]