Een tweedehands voertuig kopen

Geschreven door BrusselsLife Team - 23 aug. 2005, 00:00 (Bijwerken: 13 dec. 2012, 07:59)
Een tweedehands voertuig kopen
De inverkeerstellingbelasting wordt ook toegepast op tweedehands voertuigen, wat in sé eigenlijk een contradictie is, en bovendien is deze tax niet veel lager dan die voor nieuwe voertuigen...

Wat betreft de BTW, is de situatie gelukkig minder erg. Als u een wagen koopt van een particulier die zelf niet onderworpen is aan BTW, betaalt u niets. Als het gaat over een voertuig dat u koopt van een zelfstandige of een firma, zult u 21 % BTW moeten betalen op het bedrag dat zich op de factuur bevindt. Wanneer u het voertuig in een garage koopt, bestaan er twee gevallen. Ofwel is de eigenaar van het tweedehands voertuig een persoon die onderworpen is aan de BTW of van een autopark met directievoertuigen: hier moet de BTW betaald worden op het gehele bedrag van de factuur. Als de eigenaar van het voertuig een particulier is, zal de BTW enkel gerekend worden op de winstmarge van de verkoper. De markt van tweedehands voertuigen wordt als gezond beschouwd, en dit onder meer dankzij de jaarlijkse technische controle. Koop nooit een tweedehands voertuig waarvan de technische controle niet in orde is.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2023 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]