Een virtuele reis boven Brussel

Geschreven door Olivia Regout - 21 apr. 2015, 00:00 (Bijwerken: 12 jan. 2022, 04:36)
Een virtuele reis boven Brussel
U bent een muisklik verwijderd van een unieke zweef-ervaring boven Brussel. De website Brussels From Above begeleidt u van panorama tot panorama op de ontdekkenign van de hoofdstad, gezien van boven. De foto’s werden allemaal gemaakt door de belgische fotograaf Herman Desmet, een specialist van de zichten op 360°

Wanneer de kleine slechtvalkjes groter zullen zijn, kunnen ze op een hoog puntje van Brussel rusten en de hoofdstad kijken… En u kunt vanaf nu ook op één van de 27 hoogste plekken in Brussel naar een uniek panorama staren… weliswaar van achter uw computer. Met uw muis zal u, dankzij Brussels From Above, door Brussel kunnen vliegen.

De Mechelse fotograaf Herman Desmet werkt al drie jaar op dat project. De man, een grote liefhebber van alpinisme en gepassioneerd door fotografie heeft de 27 gebouwen beklommen om adembenemende panoramafoto’s te maken. Omdat ik niet een heel jaar lang in de bergen kan blijven, zorgt het project Brussels From Above ervoor dat ik mijn twee favoriete activiteiten in Brussel kan combineren.

Met het objectief in de wolken

Noord, Zuid, Oost, West ... de hoofdstad wordt helemaal blootgelegd achter de objectieven van Herman Desmet. Op zijn webites staan magische uitzichten van Brussel die hij vanop de hoogste punten heeft getrokken. Op het dak van de Zuidtoren, van de Up-Site en de Madou- en Reyerstorens bracht hij een voet van 10m mee, opdat zijn reflex nog hoger zou zijn. Wanneer ik een landschap heb gefotografeerd, voeg ik alle foto’s samen dankzij softwares vertelt Desmet. De kwaliteit van de foto’s is indrukwekkend. Het Brussels erfgoed heeft een mooi beeld. U zult voelen alsof u de dakpannen van de Hallepoort kan voelen terwijl u, op de hoogste bol van het Atomium de wind kan horen zwaaien in de Belgische vlag.

Geheimen van een fotograaf

Wanneer u een tijdje de website hebt verkend, zullen sommige panorama’s u uit uw kruit schieten. Hoe is het Desmet gelukt om zo’n beeld van de Marollen te maken? Er was een building dat werd gebouwd naast het Vossenplein. Ik kreeg toen de kans op de kraan van de werf te klimmen met de architect. Ik vroeg hem een tour van 360° te maken, en elke 10° trok ik een foto. Nadien heb ik de kraan met Photoshop kunnen wissen.

In december 2013 geniet Desmet van de Brussels Skyliner om een uniek zicht vanuit het Koninklijk Paleis te nemen. De ijzeren toren van 85 meter hoog dat gebouwd werd voor de Winterpret geeft hem de opportuniteit foto’s te trekken van een plaats waar het verboden is boven te vliegen.

De Panoramas bereiken

Het moeilijkst is volgens Desmet het toegang krijgen tot de uitzichtplaatsen. Ik moest veiligheidsagenten overtuigen, dat was allesbehalve evident. Voor het Atomium en de Madoutoren heb ik zo heel lang moeten wachten eer ik groen licht kreeg om op de sites te mogen fotograferen.

Open voor iedereen!

Als Brussels From Above je hebt doen dromen, weet dan dat sommige panorama’s open zijn voor het grote publiek. Vanop de triomfboog, de Poelaertplein, het restaurant van de Atomium of de koepel van de Basiliek van Koekelberg kunt u Brussel van boven kijken!

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]