Emotion Planet: reis anders!

Bezoeken & Ontdekkingen
Geschreven door BrusselsLife Team - 17 jun. 2010, 00:00 (Bijwerken: 13 dec. 2012, 07:59)
Emotion Planet: reis anders!
Volkeren, natuur & cultuur: laten we anders reizen! Reizen voor jongeren, volwassenen & gezinnen met kinderen. Eén doel: de mens centraal plaatsen, de reiziger en de autochtoon.

Wie zijn we?

Jean-François Delvaulx, architect van opleiding, verliet zijn land, zijn naasten en zijn job in 2002 om een ontdekkingsreis naar Latijns Amerika te ondernemen. Hij viel voor de charmes van de evenaar en verbleef er drie jaar om er zijn eigen reisagentschap op te starten: «Emotion Planet, voyages à dimension humaine» (reizen met een menselijke dimensie) met reizen gericht op ontmoetingen tussen volkeren. Het reisconcept verleidt en op vraag van de eerste reizigers breidde Emotion Planet uit naar andere bestemmingen. Van de Amerika’s tot Mongolië, via Frankrijk, u bent uitgenodigd om een andere kant van reizen te ontdekken en delen: «De wereld is nooit ver weg, zolang we geen vreemden zijn voor elkaar».

Filosofie: «reizen met een menselijke dimensie»

De verblijven rusten op twee prioriteiten: • het vooropstellen van menselijke relaties; • zelf ervaren, gebaseerd op het volgende concept: we onthouden beter wat we zelf ervaren. Het doel is de mens in het hart van de reis te plaatsen door hem in contact te brengen met autochtonen. «Kennis van de andere, persoonlijke verrijking». Copyright Emotion Planet

Karakteristieken van de verblijven

Drie thema’s: «volkeren & ontmoetingen», «natuur & wandelen», «cultuur & tradities». • Publiek / leeftijd: de meeste programma’s zijn toegankelijk voor iedereen vanaf 8 à 10 jaar. • Bevestigd vertrek: vanaf 2 of 4 personen. • Data / periodes: het ganse jaar door op een datum naar keuze (voor de meeste bestemmingen). De reizen gebeuren steeds met een Franstalige gids om u beter te kunnen mengen onder de lokale bevolking. Hij brengt u ook weg van de verharde wegen, via originele routes! Als u voor dit type reizen kiest, ontdekt u de wereld vanuit een ander oogpunt! Vergeet de clubs of klassieke toeristische bestemmingen… dompel u onder in andere culturen, met respect voor hun geschiedenis en hun omgeving. Weet ook dat 5% van de opbrengst van de reizen gaat naar regionale ontwikkelingsprojecten. Experimenteer, het zal u verrijken!

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]