TOP
-->

Fietsen buiten Brussel

Baudouin Van Humbeeck. Mobilité

31 May 2021, 00:05 Last Updated: 31 May 2021, 09:05

Brussel is niet de meest ideale stad voor de fiets. Dus waarom niet even de stad verlaten om een tochtje te maken in het binnenland?

Fietsen buiten Brussel
Fietsen buiten Brussel

Om niet verloren te rijden en de beste wegen te kunnen gebruiken, is het de moeite waard, zich grondig voor te bereiden. Eerst en vooral, vermijd Brussel op de fiets uit te rijden. Daar is het echt gevaarlijk en bovendien niet erg mooi om zien. Beter is het om een vertrekpunt uit te kiezen en daar per trein heen te gaan. Voor 7,20 euro kunt u overal in België uw fiets meenemen en dit gedurende één dag. Vlaanderen is, door haar geografie, de meest geschikte regio. En Brugge is waarschijnlijk het beste vertrekpunt vooral ook omdat men er zeer gemakkelijk fietsen kan huren.

Wallonië

In Wallonië raadt men aan om het Ravel-netwerk te volgen. Vijf fietsroutes zijn beschikbaar, gaande van 45 tot 330 kilometer. De website bevat meerdere kaarten en laat u toe om het beste traject uit te kiezen in functie van uw eigen criteria (omgeving, veiligheid, monumenten die u onderweg wil zien, enz.)

 

Fietsen